Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατυπώνει 17 ερωτήματα προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την διαδικασία που ακολούθησε για τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Επίσης διερωτάται αν υπάρχει νόμος που καθορίζει ποιες υπό δημόσιο έλεγχο επιχειρήσεις είναι «στρατηγικής σημασίας».
Υπενθυμίζεται ότι χθες, 10 Ιανουαρίου, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την προστασία του ΟΤΕ και των υπολοίπων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας από φαινόμενα επιθετικής εξαγοράς.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση επικαλείται το προηγούμενο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γερμανία, που προχώρησαν σε ανάλογη ρύθμιση, όποτε εκτιμά ότι αν γίνει προσφυγή κατά του νόμου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, έχει αρκετές ελπίδες να κερδίσει.
Αναλυτικότερα, αναφορικά με ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αυριανό δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Αποτελεί συνήθη διαδικασία η αλληλογραφία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις Κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ε.Ε. για διευκρινήσεις,μετά από την κοινοποίηση στις υπηρεσίες της διατάξεων νόμου που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών είχε γνωστοποιήσει από τις 7 Δεκεμβρίου 2007 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη διάταξη νόμου, με την οποία εφαρμόζονται διαδικασίες ελέγχου και θωράκισης του εθνικού και κοινωνικού συμφέροντος στην περίπτωση απόκτησης δικαιωμάτων ψήφου από 20% και άνω σε εταιρίες στρατηγικής σημασίας που διαχειρίζονται δίκτυα και υποδομές. Με την επιστολή της γνωστοποίησης είχαν ζητηθεί οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η επιστολή που δημοσιεύεταιαποτελεί μέρος της διαδικασίας ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των ελληνικών και των κοινοτικών αρχών».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr