ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Η αξιολόγηση μπορεί να γίνει σε ένα μήνα

22:13 - 14 Ιαν 2016 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Η αξιολόγηση μπορεί να γίνει σε ένα μήνα
Την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης σε τέσσερις εβδομάδες θεωρεί δυνατή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Εμείς λέμε ότι αυτή θα μπορούσε να είναι ζήτημα ημερών. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε στην αρχή της εβδομάδας ότι θα πάρει μήνες. Ωστόσο, μεταξύ μηνών και ημερών υπάρχουν και οι εβδομάδες. Νομίζω ότι αυτό είναι μία καλή εκτίμηση. Έχω την αίσθηση καλής θέλησης από παντού.

Έτσι, θεωρώ ότι μπορούμε να επιτύχουμε μία συμφωνία ίσως σε τέσσερις εβδομάδες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Τσακαλώτος είπε, επίσης, ότι η Αθήνα έχει αποδεχθεί πως το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα στο ορατό μέλλον.

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι συμφωνημένη. Αυτή είναι η δέσμευσή μας», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι και οι έξι ομόλογοι του ευρωπαϊκών χωρών, που συνάντησε τις περασμένες ημέρες, κατέστησαν σαφές ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Ο ίδιος είπε ότι αντελήφθη ότι οι ομόλογοί του «δεν εννοούν τη συμμετοχή μόνο σε όρους τεχνικής βοήθειας, αλλά και με όρους χρηματοδότησης».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:22 - 14 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2025 Premium S.A. All rights reserved.