Το πρόγραμμα θα προσφέρεται σε δύο ανεξάρτητες θεματικές ενότητες δεκαέξι ωρών συνολικά (οκτώ ώρες σε κάθε ενότητα). Κάθε ενότητα θα διαρκέσει μια ημέρα.
Η πρώτη ενότητα (intermediate) εισάγει τα στελέχη επιχειρήσεων στην έννοια της διαχείρισης του επιχειρηματικού κινδύνου μέσω της χρήσης προϊόντων αντιστάθμισης κινδύνου, καθώς και στην επεξήγηση των χρήσεων των ναυτιλιακών παραγώγων στην αντιστάθμιση του κινδύνου που απορρέει από την διακύμανση των τιμών των ναύλων (Forward Freight Agreements FFAs, Freight Futures).
Η δεύτερη ενότητα (advanced) παρουσιάζει αναλυτικά τη χρήση των παράγωγων προϊόντων, τις στρατηγικές τους, και την πρακτική εφαρμογή τους σε βελτιστοποίηση θέσεων αντιστάθμισης κινδύνου που προκύπτουν λόγω της διακύμανσης των τιμών των καυσίμων, των επιτοκίων, των ισοτιμιών και των τιμών των πλοίων.
Επίσης, καλύπτονται αναλυτικά: προχωρημένες στρατηγικές τιμολόγησης, εύρεσης του βέλτιστου αριθμού συμβολαίων για αντιστάθμιση κινδύνου, μέθοδοι υπολογισμού της μέγιστης δυνητικής ζημίας (Value-at-Risk) καθώς και επενδυτικές στρατηγικές με δικαιώματα προαίρεσης ναύλων (freight options).
Εισηγητές είναι οι Καθηγητές Εμμανουήλ Γ. Καβουσανός (Ο.Π.Α.) και ο Δρ. Ηλίας Βισβίκης (ALBA Graduate Business School), ενώ θα λάβει χώρα το διήμερο 20 και 21/05/2009.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν μέχρι και 18/05/2009 στο KEK του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (οδός Κεφαλληνίας 46, 6ος όροφος, Τηλ: 210-8665371-73, Φαξ: 210-8625553, Εmail: [email protected]), ώρες από 10:00 έως και 19:00, τα εξής δικαιολογητικά: (1) Αίτηση, (2) Βιογραφικό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις αιτήσεις. Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Καλκάνης Πέτρος, Γιαλιτάκης Φραγκίσκος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr