ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο ελληνικές εταιρείες στην ASIA FRUIT LOGISTICA 2023

15:10 - 02 Οκτ 2023 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Δύο ελληνικές εταιρείες στην ASIA FRUIT LOGISTICA 2023
Με την παρουσία δύο σημαντικών ελληνικών εταιρειών πραγματοποιήθηκε στο Χόνγκ Κόνγκ στις 6 με 8 Σεπτεμβρίου η σημαντικότερη Διεθνής Έκθεση στην Ασία για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ASIA FRUIT LOGISTICA, η οποία αποτελεί το ετήσιο μεγάλο ραντεβού παραγωγών και εξαγωγέων που στοχεύουν στις δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές της Ασιατικής Ηπείρου.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος της ASIA FRUIT LOGISTICA στην Ελλάδα και την Κύπρο, διοργάνωσε για πέμπτη συνεχή φορά Ελληνικό Περίπτερο, στο οποίο έδωσε ισχυρό παρόν η εταιρεία Fruit Project, ενώ παρουσία είχε και η εταιρεία ΑΝΥΦΙ Μητροσύλης ως επισκέπτης με ανώτερα στελέχη της. Και οι δύο εταιρείες είχαν την ευκαιρία για πληθώρα επαφών και συναντήσεων, τόσο με παλαιότερους πελάτες για τη διατήρηση και επέκταση συνεργασιών, όσο και με νέες επιχειρήσεις, αναζητώντας νέες εξαγωγικές συμφωνίες. Παράλληλα, οι δύο ελληνικές αντιπροσωπευτικές επιχειρήσεις μέσα από τις επαφές τους ανέδειξαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών φρούτων, προβάλλοντας την ποιότητα, τη φρεσκάδα, τη διατροφική και τη γευστική αξία τους, που αποδίδονται στις ευνοϊκές μεσογειακές κλιματικές συνθήκες, στην πλούσια και εύφορη ελληνική γη και στη φροντίδα των Ελλήνων παραγωγών.

Η φετινή έκθεση είχε αυξημένη επισκεψιμότητα κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ήταν εμφανές το υψηλό επίπεδο επαγγελματιών επισκεπτών και η διάθεσή τους για δικτύωση και νέες εμπορικές συμφωνίες.

Στη διοργάνωση, συνολικά συμμετείχαν 700 εκθέτες από 42 χώρες, στήθηκαν 24 Εθνικά Περίπτερα, την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 10.000 επαγγελματίες από 70 χώρες, ενώ σε παράλληλες εκδηλώσεις διεξήχθησαν το κορυφαίο συνέδριο για φρέσκα προϊόντα Asiafruit Congress και ημερίδες για τις εξελίξεις και τάσεις του κλάδου στις Ασιατικές αγορές.

Στην αχανή Ασιατική Ηπειρο των 4,5 δισ. καταναλωτών, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά θεωρούνται βασικό είδος καθημερινής διατροφής, η κατανάλωσή τους παρουσιάζει ανοδική τάση και αρκετά προϊόντα εισάγονται με υψηλές τιμές.

Η Ελλάδα έχει καθιερωθεί ως σημαντική δύναμη στην παραγωγή και εξαγωγή ακτινιδίων, τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση στην Κίνα και σε άλλες χώρες της Ασίας, καθώς θεωρούνται ποιοτικά και κερδίζουν σταθερά έδαφος στις προτιμήσεις των Ασιατών καταναλωτών. Στρατηγικός στόχος της ελληνικής αγοράς είναι να συναφθούν νέες διμερείς συμφωνίες, που θα επιτρέπουν την εξαγωγή και άλλων ελληνικών φρούτων στους Ασιατικούς προορισμούς, ενισχύοντας τα εξαγωγικά μεγέθη των Ελλήνων παραγωγών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.