ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΛΑΡΚΟ: Για τις 26/8 μετατίθεται η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών

11:45 - 26 Ιουλ 2022 | ΜΕΤΑΛΛΑ
ΛΑΡΚΟ: Για τις 26/8 μετατίθεται η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών
Μετά από απαίτηση των ενδιαφερόμενων, σε νέα αναβολή οδηγείται ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, με επικρατέστερη ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών να καθορίζεται η 26η Αυγούστου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η νέα παράταση αφορά και τις δύο παράλληλες διαγωνιστικές διαδικασίες, δηλαδή τόσο το διαγωνισμό που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ για τη μίσθωση του εργοστασίου όσο και εκείνον του ειδικού διαχειριστή, ο οποίος αφορά στα δικαιώματα εκμετάλλευσης των λατομείων αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία της βιομηχανίας.

Μετά από πολλές αναβολές και ενώ εκκρεμούσε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των σωματείων εργαζομένων κατά των ομαδικών απολύσεων, η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών είχε προγραμματιστεί για τις 29 Ιουλίου.

Πριν λίγες μέρες, το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα και έτσι άνοιξε και τυπικά ο δρόμος για τη διαχείριση του προσωπικού της εταιρείας.

Το κόστος των αποζημιώσεων θα καλυφθεί από το δημόσιο και υπολογίζεται στο ύψος των 23 εκ. ευρώ. Από τους 1.060 εργαζόμενους υπολογίζεται ότι περίπου 400 θα παραμείνουν στην ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου έως 5 μηνών μάξιμουμ, όσο δηλαδή θα παραταθεί και η ειδική διαχείριση.

Από τους υπόλοιπους εργαζομένους, 100 εκτιμάται ότι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν ενώ 150 αν και διαθέτουν τα αναγκαία ένσημα για τη συνταξιοδότηση τους, δεν πληρούν τα κριτήρια της ηλικίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.