ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Γαζώνουν" τις αγορές του εξωτερικού οι ελληνικές εταιρείες ένδυσης

00:01 - 13 Μαϊ 2014 | ΕΝΔΥΣΗ
"Γαζώνουν" τις αγορές του εξωτερικού οι ελληνικές εταιρείες ένδυσης
Μπορεί η ανάπτυξη των αλυσίδων ένδυσης στην εσωτερική αγορά να γίνεται ρυθμούς χελώνας, δεν ισχύει όμως το ίδιο με το εξωτερικό, όπου τα ελληνικά καταστήματα αυξάνουν σαν τα μανιτάρια. Μολονότι οι εκτιμήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα κλείνουν προς τα θετικά για την φετινή περίοδο, οι επιχειρηματίες δείχνουν ιδιαίτερα "μαγκωμένοι" σε επενδυτικά ανοίγματα τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Έως τότε συνεχίζουν ακάθεκτοι την ανάπτυξή τους στο εξωτερικό με νέα σημεία πώλησης.

Βασικός πρεσβευτής της ελληνικής μόδας στο εξωτερικό είναι η BSB. Σήμερα, κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της γυναικείας μόδας με 100 επώνυμα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πάνω από 200 multi brand καταστήματα όπου διατίθεται η μάρκα. με παρουσία σε εννέα χώρες.

endys120514

Στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει αμείωτα τα επενδυτικά της ανοίγματα στο εξωτερικό προσθέτοντας νέους κρίκους στην αλυσίδα της. Όπως αναφέρεται και στο site της, διατηρεί 13 καταστήματα στη Ρουμανία, 6 στη Κύπρο, 3 στη Τουρκία, 2 στη Βουλγαρία και από ένα στην Αλβανία, την Αρμενία, την Ελβετία, τη Λευκορωσία, το Λίβανο, φθάνοντας έτσαι συνολικά τα 29 καταστήματα.

 

Δυναμική παρουσία, επίσης, στο εξωτερικό έχει αναπτύξει και η εταιρεία ένδυσης Attrattivo. Σήμερα διαχειρίζεται 15 καταστήματα και συγκεκριμένα έξι στη Κύπρο, 4 στη Τσεχία, 2 στη Σερβία και από ένα Πολωνία, Αλβανία και Σ. Αραβία. 

attrativo120514 

Τρία καταστήματα -από ένα σε ΗΑΕ, Λίβανο και Αλβανία) από την άλλη λειτουργεί στο εξωτερικό η εταιρεία Toi & Moi, ενώ τα επτά έχει φθάσει η εταιρεία Raxevsky. Η τελευταία λειτουργεί 2 καταστήματα στη Κύπρο και από ένα στη Σόφια, το Βουκουρέστι, το Μόναχο και την Αυστραλία. 

 

Ωστόσο, τα πρωτεία της ανάπτυξης στο εξωτερικό δεν τα κατέχει κάποια εταιρεία γυναικείας ή ανδρικής ένδυσης, αλλά παιδικού ρούχου. Και συγκεκριμένα η Lapin, το όνομα της οποίας αν και δείχνει γαλλικό είναι πέρα ως πέρα ελληνικό με έδρα στα Δυτικά Προάστια. Η συγκεκριμένη εταιρεία λοιπόν ελέγχει στο εξωτερικό περισσότερα από 95 καταστήματα.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

attrativ120514

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:25 - 12 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.