ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nοva: Το αγκάθι του πληθωρισμού και η...αδικία με το Netflix

14:59 - 21 Σεπ 2023 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Nοva: Το αγκάθι του πληθωρισμού και η...αδικία με το Netflix
Ο ανταγωνισμός αναγκάζει τις εταιρείες κινητής και συνδρομητικής τηλεόρασης να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές, ωστόσο, δεν κρύβουν πως ιδανικά θα ήθελαν να προχωρήσουν σε ανατιμήσεις.

Ο CEO της Nova, κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος ήταν ξεκάθαρος, όταν ρωτήθηκε σε εκδήλωση της εταιρείας την Τετάρτη (20/9). Τάχθηκε υπέρ της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή όπως ισχύει και στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας.

«Το θέμα των τιμών και του πληθωρισμού πονάει. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει η βούληση για να αλλάξει το θέμα αυτό. Εμείς είμαστε υπέρ του να αναπτύσσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα δίκτυά μας, ωστόσο, τα κόστη από τότε που έχουν ξεκινήσει οι πληθωριστικές πιέσεις και ακόμη και τώρα συνεχίζουν να ανεβαίνουν και αντιστοιχούν σε δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ. Θεωρώ ότι η πρακτική είναι εις βάρος των επενδύσεων για τη χώρα και αντίθετη με την πρακτική που ακολουθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ο κ. Γεωργιόπουλος εκτίμησε πάντως ότι παρ' όλα αυτά ο κανονισμός για ανατιμήσεις δεν πέρασε και μάλλον ούτε θα περάσει το επόμενο διάστημα.

Ο πληθωρισμός βέβαια έχει και μία άλλη όψη. Ότι ο κόσμος δεν έχει τα χρήματα ώστε να αναβαθμίσει τα προγράμματά του και για το λόγο αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια για διείσδυση της οπτικής ίνας στα νοικοκυριά.

Συμπλήρωσε, επίσης ότι εκτός από τον πληθωρισμό υπάρχει ζήτημα και με την φορολόγηση της αγοράς, που πιέζει πολύ τις υπηρεσίες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Έκανε δε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό με πλατφόρμες όπως το Netflix που δεν φορολογούνται ανάλογα.

"Εμείς πληρώνουμε φόρους ενώ το Netflix όχι", είπε και συμπλήρωσε ακόμα πως "παρότι στηρίζουμε τον ελληνικό αθλητισμό και τον πολιτισμό, δεν έχουμε καμία ελάφρυνση. Αντίθετα, έχουμε μεγάλη φορολόγηση".
 
Υπογράμμισε δε ολοκληρώνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να το ξαναδεί, καθώς "είναι θέμα βιωσιμότητας του κλάδου της συνδρομητικής".
 
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.