Συγκεκριμένα, το Παρθένο Σησαμέλαιο βραβεύθηκε από τους κριτές του θεσμού με 2 αστέρια, σημειώνοντας υψηλά ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες για τις οποίες βαθμολογήθηκε: αρχική εικόνα, όψη, άρωμα, υφή, γεύση και εφαρμογή (μαγειρική χρήση). Η βαθμολογία που έλαβε το προϊόν σε κάθε μια από τις κατηγορίες αυτές, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο και στη συνέχεια χάρισε το Superior Taste Award στο Παρθένο Σησαμέλαιο.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Royal Park του Cercle Royal Gaulois, το βραβείο παρέλαβε ο κύριος Νικόλαος Χαϊτογλου, τον οποίο συνόδευε ο Chef Νίκος Κατσάνης, συνεργάτης της εταιρείας.
Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας (International Taste & Quality Institute) είναι σημαντικός και ανεξάρτητος φορέας, αποτελείται από Chef και Sommelier και έχει ως κεντρικό του στόχο την εκτίμηση, την πιστοποίηση και την προώθηση ανώτερων ποιοτικά και γευστικά τροφίμων και ποτών διεθνώς.
Τα βραβεία Superior Taste Awards που έχει καθιερώσει ο Οργανισμός, αφορούν την υψηλή γευστική ποιότητα των προϊόντων που βραβεύουν. Στην κατηγορία των τροφίμων συγκεκριμένα, η επιτροπή που επιλέγει, δοκιμάζει, χαρακτηρίζει και ουσιαστικά βραβεύει τα προϊόντα, αποτελείται από διακεκριμένους Executive Chef, μέλη των 12 πιο αναγνωρισμένων Ευρωπαϊκών οργανισμών μαγειρικής & γαστρονομίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr