ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ράλι» στα ελληνικά ομόλογα: Στο 3,8% η απόδοση των 10ετών

11:59 - 22 Μαϊ 2023 | Ομόλογα
«Ράλι» στα ελληνικά ομόλογα: Στο 3,8% η απόδοση των 10ετών
«Ράλι» καταγράφουν σήμερα (22/5) οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.

Πλέον, η καθαρή εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι απομακρύνει τα πολιτικά ρίσκα και επαναφέρει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στα ελληνικά assets.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,848%, δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παράλληλα, τα spreads, έπεσαν κάτω του ψυχολογικού ορίου των 150 μονάδων βάσης και περιορίζεται στις 144 μονάδες βάσης.

omologa

Στο μεταξύ, σε νέο της report η Axia σημειώνει, σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών και την επίδρασή τους στις μετοχές: «Πιστεύουμε ότι η ελληνική αγορά μετοχών θα αντιδράσει θετικά στις εκλογές της 21ης ​​Μαΐου με δεδομένες τις προσδοκίες που δημιουργούν τα αποτελέσματα για την επόμενη ελληνική κυβέρνηση αλλά και την οικονομία» τονίζει.

Τέλος, η Axia σημειώνει: «Σε συγκεκριμένες μετοχές θεωρούμε ότι i) η ΔΕΗ, η HelleniQ Energy και η Εθνική θα επωφεληθούν από την πολιτική σαφήνεια, ii) οι εταιρείες κατασκευών/υποδομών και η Ύδρευση Αθηνών από την αδιάλειπτη διαγωνιστική δραστηριότητα/ρυθμιστικές διαδικασίες και iii) οι συστημικές τράπεζες, και οι μεγάλες εταιρείες (ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Jumbo και Motor Oil) θα αντιδράσουν στην προοπτική επενδυτικής καθώς και ο Όμιλος ΧΑ θα ευνοηθεί από την αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για τις εκλογές ΕΔΩ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:01 - 22 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.