ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tesla: Αναμένονται τα χειρότερα αποτελέσματα τριμήνου της τελευταίας επταετίας

18:17 - 22 Απρ 2024 | Επιχειρήσεις
Tesla: Αναμένονται τα χειρότερα αποτελέσματα τριμήνου της τελευταίας επταετίας
Ο Ίλον Μασκ ανέβαλε το ταξίδι του στην Ινδία, όπου μάλιστα είχε προγραμματίσει και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, επικαλούμενος «μεγάλο φόρτο υποχρεώσεων» στην Tesla.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας επρόκειτο να επισκεφθεί την ασιατική χώρα στις 21 Απριλίου και 22 Απριλίου, προκειμένου να ανακοινώσει επένδυση 2-3 δισ. δολαρίων με επίκεντρο την κατασκευή νέου εργοστασίου, όπως μεταδίδει το Reuters,.

Ο Μασκ, όμως, ανέφερε σε ανάρτησή του στο X ότι πρέπει να αναβάλει την επίσκεψη λόγω πιέσεων στην εταιρεία, η οποία, την Τρίτη, ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου.

«Δυστυχώς, ο μεγάλος φόρτος υποχρεώσεων στην Tesla απαιτεί την αναβολή της επίσκεψης στην Ινδία, ωστόσο ανυπομονώ να την επισκεφτώ αργότερα φέτος», έγραψε.

Η Tesla αναμένεται να παρουσιάσει τις χειρότερες οικονομικές επιδόσεις της εδώ και επτά χρόνια, εξαιτίας της επιβράδυνσης στην παγκόσμια ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα και της πίεσης στις τιμές από τους Κινέζους ανταγωνιστές. Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ένα «φτωχό» πρώτο τρίμηνο όσον αφορά τις πωλήσεις, αποκαλύπτοντας ότι οι παραδόσεις υπολείπονταν των προσδοκιών κατά 13%, σύμφωνα με τον Guardian.

Η Tesla αντέδρασε στην επιβράδυνση, απολύοντας πάνω από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, που ισοδυναμεί με τουλάχιστον 14.000 θέσεις εργασίας. Μάλιστα, το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων της εταιρείας συνδυάστηκε με την προσπάθεια αποκατάστασης της υψηλής αμοιβής του Μασκ, αλλά και με το αμφίβολο «στοίχημα» της νέας γενιάς αυτοοδηγούμενων οχημάτων, το ρομποταξί.

Η ιδέα της δημιουργίας μιας αυτόνομης υπηρεσίας ταξί κυκλοφορεί για τουλάχιστον οκτώ χρόνια, όμως η εταιρεία δεν έχει ακόμη την υποδομή που θα χρειαζόταν, ούτε έχει εξασφαλίσει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές για να δοκιμάσει αυτού του είδους τα οχήματα σε δημόσιους δρόμους. 

Την Τρίτη, η Tesla αναμένεται να παρουσιάσει βουτιά 40% στα λειτουργικά της κέρδη και την πρώτη πτώση εσόδων σε τέσσερα χρόνια, γράφει το Bloomberg.  Προς το παρόν, ο Μασκ έχει αναβάλει τα σχέδια για ένα «προσιτό» όχημα, αξίας 25.000 δολαρίων. Οι μετοχές της Tesla, το 2024, έχουν υποχωρήσει κατά 40%.

Η επίσκεψη του Μασκ στο Νέο Δελχί θα περιελάμβανε συναντήσεις με στελέχη νεοφυών επιχειρήσεων της διαστημικής βιομηχανίας. Ο μεγιστάνας αναμένει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της Ινδίας, ώστε να αρχίσει να προσφέρει την ευρυζωνική δορυφορική υπηρεσία Starlink στη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:22 - 22 Απρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.