ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TikTok: Το αμερικανικό ban και η απάντηση της εταιρείας

15:15 - 22 Απρ 2024 | Επιχειρήσεις
TikTok: Το αμερικανικό ban και η απάντηση της εταιρείας
Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, TikTok, ανακοίνωσε σήμερα πως θα καταπολεμήσει οποιαδήποτε απαγόρευση ή αναγκαστική πώληση της λειτουργίας της εφαρμογής στις ΗΠΑ, μέσω της δικαστικής οδού, με αφορμή το νέο νόμο που ψηφίστηκε στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το μέλλον της εταιρείας στις ΗΠΑ είναι πλέον αμφίβολο, καθώς το νομοθετικό σώμα στην Ουάσιγκτον ψήφισε το Σαββατοκύριακο την απαγόρευση της εφαρμογής εάν η κινεζική ιδιοκτήτρια εταιρεία της TikTok, ByteDance, δεν πουλήσει το μερίδιό της σε αμερικανική επιχείρηση.

Η Βουλή ψήφισε το νόμο με 360 υπέρ έναντι 58 κατά, ως μέρος του πακέτου βοήθειας για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν. Το νομοσχέδιο για το TikTok θα πάει στη Γερουσία, όπου θα μπορούσε να ψηφιστεί εντός αυτής της εβδομάδας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα στηρίξει τη νομοθεσία.

Ο επικεφαλής δημόσιας πολιτικής της TikTok στην Αμερική, Μάικλ Μπέκερμαν, είπε μετά την ψηφοφορία ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό και ότι η TikTok θα το «πολεμήσει» στα δικαστήρια.

«Όταν το νομοσχέδιο φτάσει στο στάδιο της υπογραφής, θα κινηθούμε δικαστικά και θα προσφύγουμε νομικά», τόνισε ο Μπέκερμαν και υποστήριξε ότι το ν/σ παραβιάζει την πρώτη τροποποίηση του συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προστατεύει την ελευθερία του λόγου. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, καθώς αυτή η νομοθεσία αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση των δικαιωμάτων πρώτης τροποποίησης των 170 εκατ. Αμερικανών στο TikTok», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:30 - 22 Απρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.