ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Συγκέντρωσε περισσότερα από $50 εκατ. σε μια βραδιά

10:49 - 07 Απρ 2024 | Εκλογές ΗΠΑ
Τραμπ: Συγκέντρωσε περισσότερα από $50 εκατ. σε μια βραδιά
Περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια εξασφάλισε ο Ντόλαντ Τραμπ στην δεξίωση του Σαββάτου (6/4) στη Φλόριντα, η οποία αποσκοπούσε στη συγκέντρωση κεφαλαίων για την προεκλογική του εκστρατεία. Η εκδήλωση είχε χαρακτηριστεί κρίσιμη για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.

Στις ΗΠΑ, η χρηματοδότηση μιας προεκλογικής εκστρατείας δεν αποτελεί ζήτημα ταμπού. Αντιθέτως, όποιο στρατόπεδο εξασφαλίζει τα περισσότερα κεφάλαια υπερηφανεύεται. Είναι, επίσης, ένα απαραίτητο εργαλείο, καθώς οι εκλογές του 2024 προαναγγέλλονται ως η πιο δαπανηρή εκλογική αναμέτρηση στην ιστορία της χώρας.

Οι δύο υποψήφιοι έχουν εμπλακεί εδώ και μήνες σε αυτόν τον πόλεμο εκατομμυρίων, εκδίδοντας τακτικά ανακοινώσεις για την κατάσταση των οικονομικών τους.

Στο πλαίσιο αυτού του μπρα-ντε-φερ, στα τέλη Μαρτίου, διοργανώθηκε δεξίωση στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια, ποσό «ρεκόρ» σύμφωνα με το επιτελείο του.

Το Σάββατο, όμως, το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε διπλάσιο ποσό. Περισσότερα από 50,5 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν κατά τη δεξίωση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων στο Παλμ Μπιτς. «Η βραδιά ήταν απίστευτη προτού καν ξεκινήσει, γιατί οι άνθρωποι ήθελαν να συνεισφέρουν σε έναν σκοπό: να κάνουν την Αμερική μεγάλη ξανά», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, επαναλαμβάνοντας το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του («Make America Great Again»).

Σύμφωνα με την Washington Post, η θέση στο τραπέζι του Ντόναλντ Τραμπ κόστιζε 814.600 δολάρια. Αυτά τα τρελά ποσά χρησιμεύουν για να χρηματοδοτηθούν οι μετακινήσεις υποψηφίων, να αμειφθούν τα επιτελεία τους, να παραγγελθούν δημοσκοπήσεις ή, ίσως και να πληρωθούν τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θέλει να εμφανίζεται ως ο ήρωας της μεσαίας τάξης, έσπευσε να επικρίνει την εκδήλωση του Ρεπουμπλικάνου αντίπαλου του μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ο Ντόναλντ Τραμπ οργανώνει συγκέντρωση κεφαλαίων από δισεκατομμυριούχους (...) που θέλουν περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξασφαλίζοντας μειώσεις φόρων για τους ίδιους», κατήγγειλε.

Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Τζο Μπάιντεν διαθέτει πιο «γεμάτα» προεκλογικά ταμεία σε σύγκριση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.