ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Η περαιτέρω κλιμάκωση του Ουκρανικού είναι κάπως υπό έλεγχο

11:21 - 23 Μαρ 2025 | Ειδήσεις
Τραμπ: Η περαιτέρω κλιμάκωση του Ουκρανικού είναι κάπως υπό έλεγχο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο (22/3) ότι οι προσπάθειες να σταματήσει η περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας είναι «κάπως υπό έλεγχο».

Οι «ορθολογικές συζητήσεις» και οι καλές σχέσεις με τους προέδρους Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας και Βολοντίμιρ Ζελένσκι της Ουκρανίας είναι το κλειδί για τη διαπραγμάτευση ενός τέλους του πολέμου, δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ είχε ξεχωριστές συζητήσεις με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι την περασμένη εβδομάδα με στόχο τον τερματισμό του πολέμου που ξεκίνησε όταν ο Πούτιν διέταξε την πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία το 2022.

Οι συνομιλίες, ενώ απέτυχαν να εξασφαλίσουν πλήρη κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες, κατέληξαν στο ότι ο Πούτιν συμφώνησε να σταματήσει τις ρωσικές επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές για 30 ημέρες και ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θα δεχόταν επίσης μια τέτοια παύση.

Copyright © 1999-2025 Premium S.A. All rights reserved.