ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουγγαρία: Έλαβε παράταση για τις πληρωμές φυσικού αερίου προς τη Ρωσία

17:10 - 21 Μαρ 2025 | Ειδήσεις
Ουγγαρία: Έλαβε παράταση για τις πληρωμές φυσικού αερίου προς τη Ρωσία
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο ανακοίνωσε ότι η Ουγγαρία έλαβε παράταση από τις ΗΠΑ για απαλλαγή από κυρώσεις, γεγονός που επιτρέπει στη Βουδαπέστη να καταβάλει πληρωμές φυσικού αερίου στη Ρωσία.

Ο Ούγγρος ΥΠΕΞ έκανε την ανακοίνωση αυτή σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Άγκυρα.

Ο Σιγιάρτο τόνισε επίσης ότι η Ουγγαρία βρίσκεται σε συνομιλίες με τον κρατικό φορέα εκμετάλλευσης αγωγών της Τουρκίας BOTAS για να αγοράσει φυσικό αέριο απευθείας από την Τουρκία το 2025.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε πέρυσι νέες κυρώσεις στη ρωσική Gazprombank, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας που δέχεται πληρωμές για φυσικό αέριο από πελάτες της Gazprom στην Ευρώπη.

Copyright © 1999-2025 Premium S.A. All rights reserved.