ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μπελάδες» για την ακροδεξιά- Βιάστηκε να...ενδώσει η Φον ντερ Λάιεν

08:26 - 08 Μαϊ 2024 | Ειδήσεις
«Μπελάδες» για την ακροδεξιά- Βιάστηκε να...ενδώσει η Φον ντερ Λάιεν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει εκφράσει την προοπτική συνεργασίας με ορισμένα από τα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης για να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Επιτροπής. Φαίνεται, όμως, πως... βιάστηκε να... ενδώσει και ίσως προλαβαίνει να ανακαλέσει.

Ανάλυση του Bloomberg αναφέρει πως στις κάλπες της 9ης Ιουνίου μπορεί τελικά η ακροδεξιά να μην είνι τελικά τόσο ισχυρή και "απαραίτητη" στη Φον ντερ Λάιεν για την επανεκλογή της.

Οι ρωγμές αρχίζουν να εμφανίζονται στις ακροδεξιές ομάδες που φαινόταν να βαδίζουν ενισχυμένες προς τις ευρωεκλογές.

Μια σειρά σκανδάλων, όμως, για το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία, που περικλείεται από αστυνομική επιδρομή για υποτιθέμενη σχέση με κινεζικές μυστικές υπηρεσίες, έδωσε τη θέση της σε μια βουτιά στις δημοσκοπήσεις.

Επίσης, σε άλλα μέρη της Ευρώπης, ορισμένοι από τους συμμάχους της συγκρατούνται από τους προηγούμενους δεσμούς τους με τη Ρωσία, ενώ περισσότερα κεντρώα κόμματα έχουν κατακτήσει βασικές πολιτικές, συμπεριλαμβανομένης της καταστολής της μετανάστευσης. Όλα αυτά δίνουν στο πολιτικό κέντρο μια καλύτερη ευκαιρία να διατηρήσει την πλειοψηφία και η φον ντερ Λάιεν μπορεί να μην χρειαστεί να στραφεί τόσο προς τα δεξιά.

Από τη στιγμή βέβαια που... ενέδωσε, ίσως και να είναι πλέον αργά να "στρίψει" και πάλι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.