ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Ισραήλ καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΟΣΑ για το μποϊκοτάζ

10:44 - 04 Μαϊ 2024 | Ειδήσεις
Το Ισραήλ καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΟΣΑ για το μποϊκοτάζ
Νέο επεισόδιο στον εμπορικό "πόλεμο" Τουρκίας-Ισραήλ, με το Τελ Αβίβ να καταγγέλλει στα διεθνή φόρα το μποϊκοτάζ της Άγκυρας.

Θυμίζουμε πως η Τουρκία προχώρησε σε προσωρινή αναστολή των εμπορικών συναλλαγών με το Ισραήλ εξαιτίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Μία κίνηση εξαιρετικά σκληρή, αν σκεφτεί κανείς πως ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών διαμορφώθηκε στα 6,8 δισεκ. δολάρια το 2023.

Η Τουρκία δικαιολόγησε την πράξη της λέγοντας πως θέλει να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ, ώστε να προχωρήσει σε εκεχειρία.

Σε πρώτη φάση, η ισραηλινή κυβέρνηση προσέφυγε πάντως κατά της Τουρκίας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομίας Νιρ Μπαρκάτ χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αντισημιτιστή δικτάτορα», ο οποίος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και διαταράσσει τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες με το μποϊκοτάζ.

Ο Μπαρκάτ έγραψε στο Χ ότι το Ισραήλ αναμένει από τον ΟΟΣΑ να λάβει μέτρα κατά της Τουρκίας για την «παραληρηματική απόφαση» του Ερντογάν «που βλάπτει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.