«Για να δούμε πραγματική ανάκαμψη μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2021, αλλά τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης θα είναι λογικά ορατά από το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς», δήλωσε ο ντε Γκίντος σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia, η οποία έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΕΚΤ.
«Με όλα αυτά τα μέτρα που έχουν ληφθεί τώρα, η Ευρώπη είναι πιο έτοιμη να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή αυτή κρίση», ανέφερε στη συνέντευξή του. Oι πρόσθετες κυβερνητικές δαπάνες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας «θα δημιουργήσουν μεγαλύτερες χρηματοδοτικές ανάγκες, από 1 έως 1,5 τρισ. ευρώ, ένα ποσό που πιθανότατα δεν έχουμε δει ξανά».
Τα επίπεδα χρέους στην Ευρωζώνη, υποστηρίζει ο ντε Γκίντος, είναι βιώσιμα, παρά την αύξηση των ομολογιακών εκδόσεων. Στόχος δε των ενεργειών της ΕΚΤ είναι να αποφευχθεί ο κατακερματισμός, καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες τους, υποστηρίζει. «Δεν υπάρχει κανένα σενάριο που να εξετάζουμε στο οποίο αυτό το χρέος να είναι πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ντε Γκίντος, προσθέτοντας: «Δεν είναι ένα σενάριο που εξετάζω».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr