Σύμφωνα με τον Guardian, το στέλεχος χαιρέτισε το Λονδίνο ως απαράμιλλο στα όσα προσφέρει σε ό,τι αφορά υπηρεσίες και συγκέντρωση κεφαλαίου, είτε πρόκειται για κινεζικά και ινδικά πρότζεκτς, είτε για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Ωστόσο υποστήριξε πως το «νέο λιμάνι» για εταιρίες που θα αποφασίσουν να φύγουν μετά το Brexit δε θα είναι το Παρίσι, η Φρανκφούρτη και το Άμστερνταμ, αλλά η Νέα Υόρκη, διότι η πόλη είναι το μοναδικό άλλο χρηματοοικονομικό κέντρο για κεντρικές και αποδοτικές εκκαθαρίσεις σε όλα τα 17 μεγάλα νομίσματα.
Σε κείμενό του στον Daily Telegraph, ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε ότι «το χρηματοοικονομικό οικοσύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου, με τις εκκαθαρίσεις στην καρδιά του, καθιστά το Λονδίνο τον πιο οικονομικά ελκυστικό και σταθερό προορισμό για διεθνείς επενδυτές και εκδότες. Δεν είναι πλέον μόνο λίγες τράπεζες που συναλλάσσουν μεμονωμένα προϊόντα, αλλά αποτελεί το καινοτόμο σπίτι της παγκόσμιας οικονομίας».
Η έξοδος από τη Βρετανία θα μπορούσε να στοιχίσει στις εταιρίες δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια και θα μπορούσε επίσης να κοστίσει χρήματα και στην ευρωπαϊκή πραγματική οικονομία, προειδοποίησε ο Γάλλος επιχειρηματικός ηγέτης, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του LSE το 2009.
Έκανε έκκληση προς τους επιχειρηματίες να βρεθούν στο επίκεντρο της μετά-Brexit βιομηχανικής στρατηγικής: «Αυτό το οικοσύστημα πρέπει να υποστηριχθεί και να προστατευθεί. Ο καλύτερος τρόπος είναι να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη ρυθμιστική ισοδυναμία με την ΕΕ, η οποία προσφέρει επίσης και ισοδυναμία με τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε.
«Αλλά ο κόσμος στην Ευρώπη και τη Βρετανία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτό δεν είναι ''zero sum game''. Αν οι επιχειρήσεις φύγουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, η ευρωπαϊκή οικονομία θα υποφέρει –και πολύ μικρό κομμάτι αυτών των επιχειρήσεων είναι πιθανό να πάει στην Ευρώπη έτσι κι αλλιώς», κατέληξε ο CEO.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr