ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bitcoin: Εβδομαδιαία πτώση 10%, αλλά οι μεγάλοι «παίκτες» παραμένουν Κύριο

08:00 - 18 Απρ 2024 | Νομίσματα
Bitcoin: Εβδομαδιαία πτώση 10%, αλλά οι μεγάλοι «παίκτες» παραμένουν
Το Bitcoin κατέγραψε ακόμα μία σημαντική πτώση, χάνοντας περίπου 10% την περασμένη εβδομάδα, αλλά παρά αυτές τις ασταθείς διακυμάνσεις των τιμών, η τελευταία ανάλυση της Santiment αποκαλύπτει ότι τα μεγάλα… πορτοφόλια δεν ρευστοποιούν.

Αν και οι ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά και τις οικονομικές που αφορούν τα επιτόκια και την «υγεία» της αγοράς κρυπτονομισμάτων επιμένουν, αρκετές «φάλαινες» έχουν επιδείξει σημαντική εμπιστοσύνη στις μακροπρόθεσμες δυνατότητες του Bitcoin.

Η τάση συσσώρευσης είναι εμφανής από τα δεδομένα που υποδηλώνουν ότι τα πορτοφόλια που κατέχουν μεταξύ 100 και 1.000 Bitcoin αγόρασαν 43.489 tokens, που ισοδυναμούν με 2,75 δισεκατομμύρια δολάρια από την 1η Μαρτίου.

Παρόμοιο μοτίβο παρατηρήθηκε σε πορτοφόλια με κατοχές που κυμαίνονται από 1.000 έως 10.000 Bitcoin, τα οποία συγκέντρωσαν 80.544 tokens, συνολικού ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την ίδια περίοδο. Τα πορτοφόλια που περιέχουν από 10.000 έως 100.000 Bitcoin συσσώρευσαν επίσης 91.732 tokens, αξίας περίπου 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτά τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την πλατφόρμα ανάλυσης κρυπτογράφησης υποδηλώνουν ουσιαστικά ότι, παρά τις βραχυπρόθεσμες αναταράξεις της αγοράς, οι επενδυτές μεγάλης κλίμακας παραμένουν αφοσιωμένοι στο Bitcoin, υποδεικνύοντας ένα ισχυρό υποκείμενο ανοδικό αίσθημα προς το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αγορά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ανοδική τάση. Ως εκ τούτου, το στάδιο συσσώρευσης αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το halving, καθώς το Bitcoin διαπραγματεύεται εντός της ζώνης 60.000-69.000 δολαρίων.

Επιπλέον, το Intotheblock αποκάλυψε ότι το Bitcoin βρίσκεται επί του παρόντος ακριβώς στην κορυφή μιας κρίσιμης ζώνης ζήτησης, κάτι που δείχνει ένα δυνητικά ισχυρό επίπεδο υποστήριξης. Με περισσότερες από ένα εκατομμύριο διευθύνσεις που αποκτούν παραδοσιακά πάνω από 530.000 Bitcoin με μέση τιμή 64,3 χιλιάδες δολάρια, αυτή η περιοχή έχει σημαντική σημασία ως πιθανό «προπύργιο» για την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Ωστόσο, σε περίπτωση πτώσης, η επόμενη σημαντική ζώνη ζήτησης είναι περίπου το επίπεδο των 56.000 δολαρίων.

Η ζήτηση για ETF παραμένει στάσιμη

Ενώ η συσσώρευση εντός της αλυσίδας παραμένει ισχυρή, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τη ζήτηση ETF Bitcoin, η οποία φαίνεται να έχει μείνει στάσιμη, ακόμη και αν εξαιρέσουμε τις συναλλαγές διακανονισμού ETF, σύμφωνα με την ανάλυση της CryptoQuant.

Τα spot ETF Bitcoin παρουσίασαν εκροές, εκτός από το iShares Bitcoin Trust (IBIT) της BlackRock, το οποίο ήταν το μόνο που κατέγραψε εισροές 73,4 εκατομμυρίων δολαρίων στις 15 Απριλίου.

Τα επενδυτικά προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων κατέγραψαν εκροές 126 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, με το Bitcoin να αντιστοιχεί σε 110 εκατομμύρια δολάρια, καθώς οι επενδυτές, όπως επισημαίνει το CryptoPotato, δείχνουν να παραμένουν συγκρατημένοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.