ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δούκας: Θα γίνονται αναπλάσεις στην Αθήνα χωρίς την Αθήνα

10:06 - 20 Δεκ 2023 | Αυτοδιοίκηση
Δούκας: Θα γίνονται αναπλάσεις στην Αθήνα χωρίς την Αθήνα
Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας, μίλησε στην ΕΡΤ ενόψει της ορκωμοσίας του στις 28 Δεκεμβρίου στη δημοτική αγορά Κυψέλης. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Αναφέρθηκε, ασφαλώς και στην τροπολογία για τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ», που περνάει από το δήμο στην κυβέρνηση.

Ο κ. Μπακογιάννης, που είναι ακόμα δήμαρχος, είναι και πρόεδρος στην «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ». Έγινε πρόεδρος όντας δήμαρχος με αλλαγή στο νόμο από την κυβέρνηση της ΝΔ και σταματάει ο δήμος της Αθήνας να συμμετέχει στην «Ανάπλαση» όταν ο κ. Μπακογιάννης δεν θα είναι πια δήμαρχος της Αθήνας“, τόνισε με νόημα.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν είχε ενημερωθεί και δεν ήξερε τίποτα για την απόφαση να βγει εκτός δήμου η «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ». Υπογράμμισε επίσης πως με την απόφαση αυτή θα γίνονται αναπλάσεις στην Αθήνα χωρίς την Αθήνα.  

Δηλώσεις για το ίδιο θέμα ο νέος δήμαρχος έκανε και στο Kontra, καλώντας τον Κώστα Μπακογιάννη να δώσει εξγήσεις:

«Ακόμα και σήμερα είναι δήμαρχος, παραμένει πρόεδρος της Ανάπλασης Αθήνας ΑΕ και δεν έχει απαντήσει γιατί προχωρά αυτή η ιστορία» υπογράμμισε στο Kontra Channel ο Χάρης Δούκας, απαντώντας στον Κ. Μπακογιάννη που χθες τον είχε καλέσει να ζητήσει συγγνώμη. «Μπορεί να το κάνει και τώρα, να εξηγήσει και να απαντήσει στους πολίτες της Αθήνας για ποιο λόγο χάνουν ένα πολύτιμο εργαλείο μέσα από το οποίο γίνονται σημαντικά έργα στον δήμο» πρόσθεσε. 

«Θα περίμενα να βγει και να υποστηρίξει την εταιρεία και να με βοηθήσει και μένα στον αγώνα που κάνω» συνέχισε ακόμη ο Χ. Δούκας για τον Κώστα Μπακογιάννη. «Να βγει και να τοποθετηθεί ξεκάθαρα ότι η Ανάπλαση έχει ένα σημαντικό ρόλο να επιτελέσει και πρέπει να παραμείνει στον Δήμο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ούτε από την ΚΕΔΕ έχει ακουστεί μια λέξη αντίδρασης. 

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε ότι πρόκειται για μια σκανδαλώδη τροπολογία και κάλεσε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να την αποσύρει. Παράλληλα, έκανε λόγο για «καθεστωτική αντιμετώπιση και αντίληψη» που θέλει τους δημάρχους, πελάτες της κυβέρνησης. «Κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς» τόνισε με νόημα.

«Αν περάσει αυτή η τροπολογία δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα γιατί δεν είναι στα χέρια της δημοτικής αρχής ούτε καν στοιχειώδης έλεγχος. Καταλαβαίνετε την αντίφαση: Οι πολίτες της Αθήνας δεν μπορούν να έχουν λόγο για το ποια σχολεία θα συντηρηθούν, σε ποια σημεία θα μπει πράσινο, σε ποιες περιοχές θα υπάρξουν παιδικές χαρές, σε ποια σημεία θα μπουν επιπλέον δομές για τους αστέγους και πολλά άλλα τα οποία υλοποιούνταν, 54 εκατ. ευρώ είναι σε πλήρη εξέλιξη» εξήγησε.

Ο Χ. Δούκας σημείωσε τέλος ότι είναι αυτονόητο ότι αν αναλάμβανε εκείνος την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» θα έπρεπε να γίνει διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος. «Διαφάνεια και λογοδοσία» είπε χαρακτηριστικά φέρνοντας ως παράδειγμα την Βασιλίσσης Όλγας όπου γίνονται έργα αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται για ανασκαφές ή για να προχωρήσει ο εργολάβος, ενώ δεν υπάρχει μια ταμπέλα με το κόστος του έργου.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:52 - 20 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.