ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημασία δεν εχει πόσο καλός είσαι σαν ηγέτης , αλλά πόσο καλός θέλεις να γίνεις

10:53 - 16 Οκτ 2018
Σωτήρης Κυριακού

Ο κ. Σ. Κυριακού είναι διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων και συγγραφέας που ειδικεύεται στην ψυχολογία της ηγεσίας

Οι άνθρωποι έχουν διάφορους σκοπούς στη ζωή: Άλλοι να γίνουν πλούσιοι. Άλλοι να γίνουν διάσημοι. Άλλοι να γίνουν μεγάλοι γιατροί ή επιστήμονες. Άλλοι να δουλέψουν για τη NASA. Άλλοι είναι ηδονιστές και επιδιώκουν μια μόνιμα ηδονική ζωή.

Εγώ έχω αυτόν της εξάπλωσης. Θέλω να εξαπλώσω τις ιδέες που έχω για την ηγεσία της ζωής και των ομάδων στις οποίες συμμετέχουμε στη διάρκεια της ζωής μας.

Δύο ορισμοί που μου αρέσουν για τη ζωή είναι οι κάτωθι: 

  1. Ζωή σημαίνει να επεκτείνω την ύπαρξή μου σε αυτό τον πλανήτη, ξεπερνώντας τα εμπόδια και νικώντας τις δυσκολίες.
  2. Ζωή είναι η εξέλιξη των έμβιων όντων μέρος της οποίας είμαστε και εμείς οι άνθρωποι. \

Και οι δύο ορισμοί υποδεικνύουν ότι για να αισθάνομαι ότι διάγω μια πλήρη ζωή, θα πρέπει να εξελίσσομαι και να προοδεύω.

Νομίζω ότι έτσι τίθενται οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον αυτοβελτίωσης, που θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας μόνιμα θετικά εξελισσόμενης κοινωνίας.

Η αλήθεια είναι ότι γίνεσαι αυτό που θες να γίνεις και καταφέρνεις αυτό που θες να πετύχεις.

Μπορούμε να κατορθώσουμε το ακατόρθωτο.

Πρώτα απ’όλα όμως πρέπει να στοχεύουμε πέρα από τις δυνατότητές μας. Πρέπει να μάθουμε να αδιαφορούμε παντελώς για τα όρια των δυνατοτήτων μας. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά που νομίζουμε ότι δεν μπορούμε. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής πρέπει να μην επιζητούμε τον έπαινο αλλά την καλόπιστη κριτική. Αυτή που μας βοηθά να προοδεύσουμε περαιτέρω.

Αν συμμετείχατε σε κάτι που δεν πήγε καλά, μην κατηγορήσετε τους άλλους. Κατηγορήστε μόνο τον εαυτό σας. Αν βάλατε έστω και λίγο το χέρι σας σε κάτι που δεν πήγε καλά, αναλάβετε την πλήρη ευθύνη γι’ αυτό. Αν αποδέχεστε την ευθύνη, τότε είστε σε θέση να κάνετε κάτι γι’ αυτό.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η αυτεπίγνωση μας βοηθά στην πορεία προς τον στόχο μας.

Όλοι θέλουμε να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας και να γίνουμε χρήσιμοι για την κοινωνία ηγέτες, αλλά πόσο καλοί θέλουμε πράγματι να είμαστε; Αρκετά καλοί; Καλοί; Οι καλύτεροι στον τομέα μας;  Ή μήπως οι καλύτεροι στον κόσμο;

Το ταλέντο βοηθάει,  αλλά όχι τόσο όσο η δημιουργική φιλοδοξία που πηγάζει από την αγάπη για τον εαυτό μας, τη ζωή και τους άλλους.

Όλοι θέλουν να είναι καλοί, λίγοι όμως είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να κάνουν τις θυσίες που απαιτούνται για να γίνουν σπουδαίοι ηγέτες. Αξίζει να προσπαθήσουμε!

Τελευταία τροποποίηση στις 11:00 - 16 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.