ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Nacho Sánchez Amor: Τον άφησαν να δει τον έγκλειστο Kavala κι αυτός καβάλησε φιλοτουρκικό καλάμι

Nacho Sánchez Amor: Τον άφησαν να δει τον έγκλειστο Kavala κι αυτός καβάλησε φιλοτουρκικό καλάμι

18:38 - 18 Δεκ 2023
Θυμηδία και σκεπτικισμό προκάλεσαν, σε ευρωβουλευτές και παρατηρητές των ευρωτουρκικών σχέσεων, οι δηλώσεις του εισηγητή του Ευρωκοινοβουλιου για την Τουρκια, Ισπανού ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών Nacho Sánchez Amor, αμέσως μετά την επίσκεψη του στον έγκλειστο Οσμάν Καβάλα στην φυλακή!

Ανερυθρίαστα ο Ισπανός ευρωβουλευτής ομολογεί στις δηλώσεις του, που «εξαφανισθηκαν» από το προσκήνιο, ότι ο Καβάλα βρίσκεται στη φυλακή για περισσότερα από έξι χρόνια χωρίς νομικό λόγο, παρά τις σαφείς αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις επανειλημμένες εκκλήσεις από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Παρά την ομολογία, όμως, ο εισηγητής του Ευρωκοινοβουλιου για την Τουρκία, δηλώνει ότι το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές του επέτρεψαν να επισκεφθεί στις φυλακές τον Καβάλα, είναι ένα σημάδι ότι ξεκινά μια νέα περίοδος για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας».

Προχωρώντας δε ακόμη στο φιλοτουρκικό του ντελίριο, ο Ισπανός ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι «Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να επιτρέψει αυτή την επίσκεψη είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ευχαριστεί δε τα τουρκικά Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών για τη διευκόλυνσή τους. Ελπίζω ότι αυτή η διαφάνεια είναι ένα σημάδι ότι ξεκινά μια νέα περίοδος στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, επίσης στο πλαίσιο της πρόσφατης κοινής ανακοίνωσης της Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου Αντιπροέδρου, και ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα βήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στη χώρα.

Ειρωνευόμενος δε, εμμέσως πλην σαφώς, τον Οσμάν Καβάλα, που βρίσκεται έξη χρόνια στις φυλακές χωρίς λόγο, μας λέει ότι, του μετέφερε την αλληλεγγύη και τη σταθερή δέσμευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να συνεχίσει να ζητά την απελευθέρωσή του. (sic)

Και καλεί, απλώς καλει, τις τουρκικές αρχές να εφαρμόσουν πλήρως τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τον Osman Kavala και άλλες σχετικές υποθέσεις και να συμμορφωθούν με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Δεν είναι καθόλου περίεργο που «πανηγυρίζει» το φιλοτουρκικό λόμπυ!

Τελευταία τροποποίηση στις 18:50 - 18 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.