ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί ανεβαίνει το Χρηματιστήριο

09:18 - 19 Νοε 2020
Πριν από 20 ημέρες το Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν στη κορυφή των 92 χρηματιστηρίων του πλανήτη με τη χειρότερη επίδοση. Σήμερα έχει κάνει ένα άλμα πάνω από 20% και έχουν επανέλθει σχεδόν 7 δις ευρώ στη κεφαλαιοποίηση.

Τι συνέβη και άλλαξε η εικόνα και από την τελευταία θέση παγκοσμίως σήμερα η Αθήνα προσπαθεί να καλύψει μέρος των απωλειών αφού στατιστικά ο γενικός δείκτης έχει καλύψει τις απώλειες μέχρι και τις 5 Μαρτίου 2020; Δηλαδή σε 20 ημέρες κάλυψε απώλειες 7 μηνών;

Όλα έχουν να κάνουν με το προεξοφλητικό μηχανισμό που είναι το Χρηματιστήριο. Από τη μαυρίλα του Οκτωβρίου βρεθήκαμε στο ξέφωτο του Νοεμβρίου λόγω της ελπίδας που γέννησαν τα 2 εμβόλια της Pfizer και της Moderna για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ταυτόχρονα το έξυπνο χρήμα γνωρίζει ότι δεν έχει πολύ χρόνο να σώσει τη φετινή παρτίδα αφού απομένουν μόνο 30 συνεδριάσεις για να εκπνεύσει το 2020. Εισέρχεται λοιπόν σε τραπεζικό κλάδο και Ftse 25 και τοποθετεί κεφάλαια σε ιστορικά χαμηλά για να μπορέσει να σημειώσει βραχυπρόθεσμα κέρδη με ενδοσυνεδριακά γυρίσματα.

Ταυτόχρονα στην επιχειρηματική ζωή της χώρας πολλές συμφωνίες έχουν καθυστερήσει λόγω covid-19 και ήδη όλα έχουν μετατεθεί για το 2021. Η αγορά οσμίζεται αυτή την εξέλιξη αφού νέοι πρωταθλητές θα αναδειχθούν σε πολλούς κλάδους και το νέο θ' αντικαταστήσει το καινούριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.