ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Θέλουν να μας πεθάνουν στο γέλιο

Θέλουν να μας πεθάνουν στο γέλιο

18:00 - 26 Φεβ 2024
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Και να θέλει να αγιάσει κανείς, ο Σύριζα δεν τον αφήνει. Να θέλει να αδιαφορήσει, όπως εγώ, πάλι δεν τον αφήνει και αυτό πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι προσόν. Δεν είναι λίγο να τραβάς την προσοχή, να καταφέρνεις να ασχολούνται μαζί σου ενώ είσαι φούσκα. Από την άλλη πλευρά όμως οι σύντροφοι το έχουν παρακάνει. Και εμείς είμαστε ταγμένοι με την γελοιοκρατία αφού ζούμε σε αυτή τη χώρα, και εμείς είμαστε λάτρεις του γελοίου, αλλά έλεος. Οι Συριζαίοι βάλθηκαν όλοι μαζί (ηγεσία, στελέχη, μέλη) να μας ξεκάνουν με τα καμώματά τους. Θα πάμε από ακράτητο γέλιο, χωρίς μάλιστα τη βοήθεια του γνωστού αερίου που το προκαλεί και το χειρότερο είναι ότι δεν δείχνουν καμία διάθεση για ανάπαυλα. Τέτοια παραγωγή γελοιότητας και γέλιου με μαζική συμμετοχή πρωταγωνιστών και κομπάρσων δεν έχει ματαγίνει…

Αυτά που έγιναν Παρασκευή με Κυριακή στο λεγόμενο συνέδριο του κόμματος στο ΣΕΦ έγραψαν ιστορία και το μέγα ερώτημα είναι αν πρέπει να περιληφθούν στα κιτάπια της πολιτικής ή της γελοιότητας. Προσωπικά ψηφίζω το δεύτερο και επιχειρηματολογώ υπέρ της άποψής μου: Το συνέδριο ξεκίνησε με την ομιλία του αρχηγού που αποφάσισε – και κανείς δεν είπε όχι – να την απευθύνει ζωντανά προς τους πάντες με ανοιχτές τις πόρτες του συνεδρίου για να σχηματισθεί η απαιτούμενη κλάκα υπέρ του και έτσι και έγινε. Πολλές γυναίκες, μπόλικοι της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ και αρκετοί νεαροί μαζεύτηκαν στα θεωρεία για να ζητωκραυγάσουν υπέρ του ειδώλου τους και να γιουχάρουν τους εσωκομματικούς αντιπάλους του, όπως και έγινε.

Ο ίδιος ο Κασσελάκης ανέβηκε στο πάλκο φορώντας τα στενά του, αποφασισμένος να καταγγείλει και να ξεφωνίσει τους εσωκομματικούς αντιπάλους του με ένα στυλ μουσολινικό / τραμπικό, γεμάτο σκληράδα που εναλλασσόταν με καθαρή κακία και τόκανε, ζητώντας ταυτόχρονα να γίνουν άμεσα εσωκομματικές εκλογές, εφόσον τολμήσει κάποιος από την εσωκομματική αντιπολίτευση να ορθώσει το ανάστημά του / της απέναντί του. Παράλληλα έκανε σαφές ότι αντιπάλους ή και εχθρούς θεωρεί τον Τσίπρα και τους δικούς του, χωρίς να έχει άδικο από την πλευρά του, μετά την παρέμβαση του τέως αρχηγού.

Με τα πολλά βρέθηκε η Γεροβασίλη ως νέα Μπουμπουλίνα (αλλά και ως Ιφιγένεια σύμφωνα με τις προβλέψεις των περισσότερων που παρακολουθούν στενά τα εσωκομματικά τους Σύριζα) να βγει μπροστά προκειμένου να τον αντιμετωπίσει εκπροσωπώντας τον παλιό, αγνό Σύριζα που δημιούργησε ο κολοσσός της πολιτικής Αλέξης Τσίπρας. Και ενώ τα πάντα οδηγούσαν σε εκλογές και έμενε να αποφασιστεί το πότε ακριβώς, εμφανίστηκε μία τρόικα από τους Νίκο Παππά – Σωκράτη Φάμελλο – Γιώργο Τσίπρα για να βάλει στοπ στην πορεία προς άμεσες εσωκομματικές εκλογές. Αυτό παρ’ όλο που ο Κασσελάκης εμφανιζόταν ανένδοτος υπέρ του να διεξαχθούν και παρ’ όλο που η ψηφοφορία των συνέδρων βρισκόταν σε εξέλιξη και με ολοφάνερη την πλειοψηφία να τις θέλει. Ακολούθησε ένας ζωντανός και πολύ αστείος διάλογος μεταξύ Κασσελάκη και Γεροβασίλη για το ποιος έκανε πίσω και έτσι ολοκληρώθηκε η στροφή που έκανε ο Σύριζα γύρω από τον εαυτό του για να ξαναβρεθεί ακριβώς στο σημείο στο οποίο ξεκίνησε το περασμένο τριήμερο, για να συνεχίσει ακάθεκτος προς την εξαέρωση.

Πιθανώς θα ρωτήσει κανείς ποιος κέρδισε εσωκομματικά από αυτή την ξεκαρδιστική παράσταση. Κανείς απολύτως και δεν έχουν νόημα οι αναλύσεις και η όποια προσπάθεια για να βρεθεί ποιος πήρε το πάνω χέρι. Αντίθετα, ηγεσία, στελέχη και μέλη απέδειξαν περίτρανα πόσο «τίποτα» ήταν πάντα και παραμένουν, δίχως ιδεολογία και στοιχειώδεις ικανότητες. Υπάρχουν γιατί το κοινό των ψεκασμένων στην Ελλάδα φτάνει, αν δεν ξεπερνάει, το ένα τρίτο του πληθυσμού. Και πάντως, ο Σύριζα θα συνεχίσει να διασκεδάζει το φιλοθεάμον κοινό μέχρι τελικής εξάχνωσης. Αρκεί να μην μας πεθάνουν στο γέλιο στο μεταξύ!  

Υ.Γ. Αυτό πάλι, πότε να φιλοξενεί ο Κασσελάκης τους βουλευτές του Σύριζα στις Σπέτσες και πότε να τους βγάζει στα μπαρ, που το πάτε; Κόμμα είναι ή κωλοπαρέα ενός παραλή που κερνάει;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.