ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τα έργα, τα προεκλογικά εγκαίνια και η «κατάρα του Σημίτη»

Τα έργα, τα προεκλογικά εγκαίνια και η «κατάρα του Σημίτη» Κύριο

12:54 - 19 Απρ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εν μέσω διεθνών υποχρεώσεων και ταξιδιών , ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βγει μπροστά στον προεκλογικό αγώνα και αρχίζει τις επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα, αφού όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, παίρνει το «παιχνίδι πάνω του».

Οι ομιλίες του ωστόσο φαίνεται ότι δεν είναι το κρίσιμο σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς έχει γίνει αντιληπτό στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι όσο πιεστικά και αν είναι τα διλήμματα που θέτει ο Πρωθυπουργός, άλλα θέματα βαρύνουν, με κυριότερα την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και φυσικά την τσέπη των πολιτών. 

 

Υπό αυτήν την έννοια, στόχος είναι όπου πάει ο Μητσοτάκης να εγκαινιάζει και ένα έργο. Αυτό έκανε την Παρασκευή στη Λέσβο, όπου παραδόθηκε ένας δρόμος που συνδέει την Καλλονή με το Σίγρι και το ίδιο θα κάνει την επόμενη εβδομάδα στη Λαμία, όπου θα παραδοθεί το νότιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65. 

 

Κατά τα όσα δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ορατά σημάδια ανησυχίας για τη ΝΔ και το επιτελείο στο Μαξίμου θεωρεί σχεδόν δεδομένο ένα ποσοστό πάνω από 30%. 

 

Ωστόσο, οι πιο έμπειροι και προσεκτικοί θυμούνται και την «κατάρα του Σημίτη», που από το 2000 κι έπειτα εγκαινίαζε το ένα μεγάλο έργο μετά το άλλο και μοίραζε χρήμα σε αυξήσεις και επιδόματα, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο στις εκλογές του 2004. Άλλες εποχές…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.