ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η τρεχάλα της ΝΔ, o «πόνος» στη Βόρεια Ελλάδα και οι συντάξεις του... 3χίλιαρου

Η τρεχάλα της ΝΔ, o «πόνος» στη Βόρεια Ελλάδα και οι συντάξεις του... 3χίλιαρου Κύριο

12:02 - 08 Απρ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το συνέδριο της ΝΔ ολοκληρώθηκε, με προφανή… επιτυχία, αφού δεν υπήρχε και κανένα επίδικο και σε επίπεδο εντυπώσεων όλα καλά κι όλα ωραία, στην τελική ευθεία του διμήνου που απομένει έως τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Το πανηγυρικό κλίμα πρέπει ωστόσο να επαληθευτεί και στην πράξη, αφού όλοι γνωρίζουν στην κυβέρνηση και τη ΝΔ ότι «τώρα τρέχουμε» και δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια. Το θέμα λοιπόν είναι αν θα τρέξουν όλοι ή και ποιοι… δεν θα τρέξουν. 

 

Κάποια στοιχεία για μερικούς μερικούς υπάρχουν, αλλά ονόματα δεν λέμε τώρα, μπορεί ο καθένας να καταλάβει. 

 

Πάντως τα κρίσιμα πεδία στα οποία πολλά θα παιχτούν, είναι προφανώς η επανασυσπείρωση των ακραιφνών δεξιών, που έχουν λίγο ή πολύ απογοητευτεί ή και εξοργιστεί, η αφύπνιση των κεντρώων που χαλαρώνουν και γενικότερα η ακύρωση της χαλαρής ψήφου, που την φοβούνται στο Μαξίμου ίσως και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. 

 

Γεωγραφικά το κρισιμότερο θέμα για τη ΝΔ είναι εντοπισμένο στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η Ελληνική Λύση φαίνεται να καλπάζει. 

 

Ίσως βέβαια να έχουμε και εκπλήξεις, αφού όσο κι αν το πάει καλά Βελόπουλος και ροκανίζει τη ΝΔ από τα δεξιά και τσιμπολογάει από την αποχή των τελευταίων εκλογών, έχει αρχίσει να το «τερματίζει» με τη σύνταξη 3.000 ευρώ που υπόσχεται και δεν τον πιστεύουν ούτε οι δικοί του…

Τελευταία τροποποίηση στις 12:22 - 08 Απρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.