ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κι όμως, ο Καραμανλής μίλησε (και είπε πολλά και ενδιαφέροντα)

Κι όμως, ο Καραμανλής μίλησε (και είπε πολλά και ενδιαφέροντα) Κύριο

11:51 - 01 Απρ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με εκκρεμή την απάντηση ως προς το αν θα πάει στο συνέδριο της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής μίλησε την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα συνέδριο με θέμα τη δημογραφική κρίση.

Είπε πολλά και ενδιαφέροντα, ανέδειξε τις δυσοίωνες, με βάση στοιχεία και προβολές, προοπτικές για τη χώρα και την Ευρώπη, επανέλαβε ότι για τα ελληνοτουρκικά δεν συγχωρούνται ούτε επιτρέπονται αυταπάτες, και έκλεισε την ομιλία του με ορισμένες εσχατολογικού τύπου επισημάνσεις. 

«Ζούμε σε ένα κόσμο πολύ πιο δύσκολο, πιο περίπλοκο, πιο απρόβλεπτο από αυτόν στον οποίο γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε», είπε ο πρώην Πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Οι σταθερές που θεωρούσαμε περίπου δεδομένες δεν ισχύουν πλέον. Οι άμετρες συγκρούσεις, η βία, οι χωρίς όρια ανταγωνισμοί σε όλα τα επίπεδα από εξαιρέσεις έχουν γίνει κανόνας και καθημερινότητα. Καμμιά χώρα, όσο ισχυρή κι αν είναι, δεν μπορεί να επιβάλλει την βούλησή της στον πολυπολικό κόσμο που έχει ήδη ανατείλει. Το διεθνές δίκαιο και οι συμφωνίες σπάνια τηρούνται, συχνότατα περιφρονούνται και παραβιάζονται».

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής, «μην περιμένουμε να βελτιωθούν τα πράγματα στο διεθνές στερέωμα. Όλα δείχνουν ότι θα γίνουν χειρότερα, πιο ρευστά, πιο αβέβαια, πιο επικίνδυνα! απειλητικά σύννεφα βαραίνουν τον ορίζοντα και είναι υψηλή η πιθανότητα να βρεθούμε σε καταιγίδες. Ειδικά για την χώρα μας που βρίσκεται σε ένα τόσο κρίσιμο γεωπολιτικό σταυροδρόμι».

Καταλήγοντας, σημείωσε: «Είναι σε αυτές τις συνθήκες που ο Ελληνισμός πρέπει να επιβιώσει και να σταθεί όρθιος. Μια από τις μεγαλύτερες, προοπτικά ίσως η μεγαλύτερη, από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι το δημογραφικό. Αν δεν δράσουμε τώρα, άμεσα, αποφασιστικά θα καταστεί πρόβλημα υπαρξιακό. Δεν σας μιλώ πολιτικά, μην κάνετε λάθος, κι ακόμα λιγότερο δεν σας μιλώ κομματικά. Σας μιλώ εθνικά. Πρέπει να δράσουμε τώρα και να δράσουμε σθεναρά! Οι απαντήσεις που ψάχνουμε είναι ορατές και περνούν από την συνείδησή μας. Αρκεί να την ακούσουμε που σημαίνει εθνικό συναγερμό!!».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:58 - 01 Απρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.