ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τα (κάπως βολικά) ταξίδια του Μητσοτάκη

Τα (κάπως βολικά) ταξίδια του Μητσοτάκη Κύριο

11:51 - 21 Μαρ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Δεδομένων των συνθηκών και καθώς η κρίση μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας δεν μπορεί να ξεχαστεί, το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αμέσως προσεχείς ημέρες είναι από πολιτικής άποψης κάπως… βολικό.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται την Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες για μία περιορισμένου ενδιαφέροντος σύνοδο κορυφής. Από εκεί και δίχως ενδιάμεση στάση στην Αθήνα, θα ταξιδέψει για τον Καναδά και συγκεκριμένα για το Μόντρεαλ, όπου θα γιορτάσει με την ομογένεια την εθνική επέτειο στις 25 Μαρτίου και θα παρακολουθήσει την παρέλαση μαζί με τον καναδό ομόλογο του Τζάστιν Τριντό. 

Αμέσως μετά θα πάει στο Τορόντο για συναντήσεις με την εκεί ομογένεια και στα μέσα της εβδομάδας θα επιστρέψει στην Αθήνα, αλλά για λίγο. 

 

Στις αρχές του Απριλίου ο Πρωθυπουργός θα ετοιμάσει βαλίτσες για την Ουάσιγκτον και για τους εορτασμούς (και εκεί) της εθνικής επετείου, αλλά και για τη συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Παρεμπιπτόντως, η συνάντηση αυτή δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση (εκκρεμεί πάντως ακόμη η πρόσκληση από τον Λευκό Οίκο), γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να τηρήσει ισορροπίες, αφού κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τον Νοέμβριο στις προεδρικές εκλογές. 

 

Πού είναι τώρα το «βολικό» σε όλα αυτά; Στο ότι ο Πρωθυπουργός θα απουσιάζει στις 24 και 25 Μαρτίου από την Ελλάδα και έτσι θα αποφύγει τις κάθε είδους επαφές με την εκκλησία…

Τελευταία τροποποίηση στις 12:08 - 21 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.