ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αρχίζει το παζάρι για τη θέση του Επιτρόπου και τα χαρτοφυλάκια - Τι θα διεκδικήσει ο Μητσοτάκης

Αρχίζει το παζάρι για τη θέση του Επιτρόπου και τα χαρτοφυλάκια - Τι θα διεκδικήσει ο Μητσοτάκης Κύριο

11:16 - 06 Μαρ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Μαρτίου είναι οι ημέρες εκκίνησης της προεκλογικής καμπάνιας του ΕΛΚ εν όψει ευρωεκλογών. Στο Βουκουρέστι διεξάγεται αυτό το διήμερο το συνέδριο του κόμματος, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατά κάποιον τρόπο την τιμητική του.

Είναι επικεφαλής του ισχυρότερου κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και συνεργασία με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και παρασκηνιακώς εξακολουθεί να συζητείται το όνομα του ως μία πιθανότητα για κάποιο ευρωπαϊκό πόστο, ειδικώς αν υπάρξει κάποια εμπλοκή (που δεν τον ενδιαφέρει - προς το παρόν, τουλάχιστον). 

 

Με την αναμενόμενη επιβεβαίωση της υποψηφιότητας της φον ντερ Λάιεν, πάντως, και εκτός συγκλονιστικών απροόπτων και εκπλήξεων, αμέσως μετά ξεκινά μία παρασκηνιακή διαπραγμάτευση για τα πρόσωπα των επιτρόπων και τα χαρτοφυλάκια που θα μοιραστούν. 

Ως προς αυτά και παρά τις επιθυμίες της φον ντερ Λάιεν να παραμείνει στην Επιτροπή ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πρωθυπουργός δεν έχει λάβει τις αποφάσεις του. 

 

Πολλά θα εξαρτηθούν από τις ισορροπίες στο ΕΛΚ, αλλά και στην κυβέρνηση και τη ΝΔ και ίσως ο Μητσοτάκης να επιφυλάσσει κάποια έκπληξη από αυτές που συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις. Στο βαθμό πάντως που αυτό λέει ή δείχνει κάτι, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Πρωθυπουργός θα επιθυμούσε η Ελλάδα να πάρει κάποιο από τα οικονομικά ή λεγόμενα παραγωγικά χαρτυφυλάκια… 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:48 - 06 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.