ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Blast from the Past: Η σπουδαία Πάρμα των 90’s

13:21 - 24 Απρ 2024 | Trends
Blast from the Past: Η σπουδαία Πάρμα των 90’s
Γνωστή κυρίως για την παρμεζάνα και το προσούτο της, η Πάρμα κατάφερε να βρεθεί στο επίκεντρο για τις αθλητικές της επιτυχίες μόλις στη δεκαετία των 90's κι ενώ η ομώνυμη ομάδα της πόλης είχε ιδρυθεί από το 1913. Εκείνη τη δεκαετία κατέκτησε το 90% των τίτλων της και κατάφερε η φανέλα της να φοριέται στις αλάνες όλου του κόσμου, αλλά και να παραμένει σήμερα στη γκαρνταρόμπα αρκετών ως ένα βίντατζ σύμβολο μιας άλλης -πιο ρομαντικής- εποχής.

Όπως παρατηρεί το Game of the People μέσα στο διάστημα 1991 με 1996, η Πάρμα τερμάτισε στην πρώτη εξάδα της Serie A τις πέντε από τις έξι σεζόν. Κατέκτησε δύο ευρωπαϊκά τρόπαια και το Κύπελλο Ιταλίας και κατάφερε να δημιουργήσει μια συναρπαστική ομάδα που κατάφερε να ζορίσει αρκετά τους παραδοσιακά ισχυρούς.

Πριν ανέβει στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας το 1990, η Πάρμα είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της στη δεύτερη και στην τρίτη. Το 1989, ο Νέβιο Σκάλα, πρώην παίκτης της Μίλαν που είχε κατακτήσει μαζί της το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης (σημερινό Τσάμπιονς Λιγκ) το 1969, ανέλαβε χρέη προπονητή και κατάφερε να οδηγήσει την Πάρμα στην πρώτη κιόλας σεζόν του στον ιστορικό προβιβασμό της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο penna.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.