ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Χαμάς έχει μία εβδομάδα για να δεχτεί την εκεχειρία

22:29 - 03 Μαϊ 2024 | Ειδήσεις
Η Χαμάς έχει μία εβδομάδα για να δεχτεί την εκεχειρία
Mία εβδομάδα διορία για την αποδοχή του σχεδίου κατάπαυσης πυρός δίνει το Ισραήλ στην Χαμάς, σύμφωνα με την WSJ, η οποία επικαλείται Αιγύπτιους αξιωματούχους. Σε αντίθετη περίπτωση, το Ισραήλ θα ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα.

Πιο συγκεκριμένα, αν και το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει το πότε δόθηκε το τελεσίγραφο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως σχετικές συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο σαββατοκύριακο, υπολογίζεται πως το χρονικό περιθώριο που έχει η Χαμάς στη διάθεσή της είναι μια εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβεται σε τούνελ και λαμβάνει όλες τις τελικές αποφάσεις, δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη, επιδιώκοντας να κερδίσει χρόνο και να ενδεχομένως, καλύτερους όρους στη συμφωνία εκεχειρίας.

«Ο Σινουάρ αναμένεται να απορρίψει οποιαδήποτε συμφωνία που δεν περιλαμβάνει μια αξιόπιστη πορεία για τον τερματισμό του πολέμου», προβλέπου νοι αξιωματούχοι, τονίζοντας πως η Χαμάς «βλέπει» ασαφείς λεπτομέρειες στην πρόταση και έτσι δείχνει αμφισβήτηση. Από την πλευρά των Αράβων διαμεσολαβητών εκτιμάται ότι «ο Σινουάρ πιστεύει πως έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο, είτε επιβιώσει είτε όχι, ανοίγοντας τα μάτια του κόσμου για τα δεινά των Παλαιστινίων και φέρνοντας τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας στο προσκήνιο των παγκόσμιων υποθέσεων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.