ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Jefferies: Αύξησε την τιμή-στόχο της Πειραιώς στα €5,25

13:54 - 01 Μαϊ 2024 | Αναλύσεις
Jefferies: Αύξησε την τιμή-στόχο της Πειραιώς στα €5,25
Η Jefferies αύξησε οριακά την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στα 5,25 ευρώ από 5,20 ευρώ προηγουμένως, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2024. Στα αποτέλεσμα του α’ τριμήνου, η τράπεζα είχε ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις από το guidance του 2024.

«Το 1ο τρίμηνο τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο, ωστόσο το βλέπουμε αυτό περισσότερο ως θέμα χρονισμού με την επαναβεβαίωση των προβλέψεων για τα NII του 2024. Το κόστος καταθέσεων είναι χαμηλότερο από την τρέχουσα πρόβλεψη. Οι απομειώσεις ήταν χαμηλότερες από ότι αναμενόταν, στις 51 μ.β., σε καλύτερο επίπεδο από την τρέχουσα πρόβλεψη για το οικονομικό έτος. Έχουμε προβεί σε οριακές αλλαγές στις εκτιμήσεις μας και αυξάνουμε την τιμή-στόχο μας, ελαφρώς, στα 5,25 ευρώ», εξηγεί ο Αλέξανδρος Δημητρίου, αναλυτής της Jefferies.

«Η αύξηση των κερδών του ομίλου ήταν σημαντική. Μειώσαμε τις εκτιμήσεις μας για το 2024 κατά 2% λόγω των έκτακτων δαπανών που είδαμε κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ενώ αυξήσαμε την πρόβλεψη για τα έσοδα από προμήθειες και μειώσαμε ελαφρώς το NII. Οι εκτιμήσεις για τα έτη 2025 και 2026 έχουν βελτιωθεί ελαφρώς λόγω των καλύτερων εσόδων από προμήθειες, ενώ οι υπόλοιπες εκτιμήσεις μας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες. Ως αποτέλεσμα των οριακών αλλαγών στα κέρδη έχουμε ανεβάσαμε την τιμή-στόχο και διατηρούμε την αξιολόγηση «buy» για τη μετοχή», καταλήγει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.