ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχολεία: Σύσκεψη για το άνοιγμα-Τι θα προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι

09:00 - 04 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Σχολεία: Σύσκεψη για το άνοιγμα-Τι θα προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι
Οριστικοποιούνται σήμερα τα μέτρα που θα ισχύσουν από το πρωί της 11ης Ιανουαρίου στα σχολικά συγκροτήματα της χώρας, μετά τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας.

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει ήδη ότι στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν όλες οι βαθμίδες, οι ειδικοί όμως έχουν τις αντιρρήσεις τους και θα τις εκφράσουν καταθέτοντας τις προτάσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους προβληματίζουν οι «κόκκινες» περιοχές, ενώ παράλληλα δεν τους βρίσκει σύμφωνους το άνοιγμα «ακορντεόν». Οι λοιμωξιολόγοι λένε ότι αν ανοίξουν τα σχολεία τώρα, θα πρέπει να παραμείνουν σε λειτουργία μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον, φοβούνται ότι πρόκειται για μία βιαστική κίνηση που ίσως οδηγήσει ξανά στην τηλεκπαίδευση τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Δεν θεωρούν ικανοποιητικό τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων και είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για την Αττική.

Όσο για το λιανεμπόριο οι ειδικοί είναι υπέρ στο να ανοίξει, αλλά μόνο στις «πράσινες» περιοχές. Αφού λοιπόν καταθέσουν τις προτάσεις τους, οι λοιμωξιολόγοι θα αφήσουν την κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις της.

Στο ερώτημα αν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, φυσικά με τηλεκπαίδευση -ένα ζήτημα που ενδιαφέρει χιλιάδες γονείς και μαθητές- κύκλοι του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν ότι πιθανότατα δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα εξ αποστάσεως τη συγκεκριμένη μέρα.

Σημειώνεται ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με αυστηρούς κανόνες, με την πραγματοποίηση rapid test στους μαθητές του Λυκείου και πιθανόν του Γυμνασίου.

Τέλος, εξετάζεται το σενάριο να εφαρμοστεί κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση των μικρών μαθητών για να αποφευχθεί ο συνωστισμός μεταξύ των γονέων και των κηδεμόνων, που θα πρέπει να πηγαίνουν ή να τα παίρνουν τα παιδιά από τις σχολικές μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.