ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμ: Πόσα χρωστάει και που- «Βολές» κατά τραπεζών

13:44 - 15 Σεπ 2009 | ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Απαντώντας σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Μαξίμ παραθέτει διευκρινήσεις σχετικά με την ανακοίνωση της 14/9/2009 αναφορικά με την αδυναμία της εταιρίας να συνεχίσει την λειτουργία της έπειτα από την απόφαση του προσωπικού να προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων μηνός Ιουλίου, Αυγούστου και δεκαπενθημέρου Σεπτεμβρίου.

Το σύνολο των ληξιπρόσθεσμων οφειλών προς το προσωπικό της εταιρίας είναι περίπου 220.000 ευρώ. Αφορά το σύνολο του μηνός Ιουλίου μέρους Αυγούστου και του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου.

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρίας είναι περίπου 600.000 ευρώ. Αφορά τη μη καταβολή υποχρεώσεων προς τη Δ.Ε.Η., Ασφαλιστικά ταμεία και προσωπικό.

Το αρνητικό κλίμα στην οικονομία είχε ως αποτέλεσμα την δραστική μείωση του όγκου παραγγελιών της εταιρίας ενώ παράλληλα την ίδια περίοδο αυξήθηκαν οι επισφάλειες. Μόνο το τελευταίο εξάμηνο η εταιρία έχασε 1.000.000 ευρώ από ακάλυπτες επιταγές που συνέτειναν στην επιδείνωση της ήδη δύσκολης κατάστασης. Η άρνηση των τραπεζών να προεξοφλούν τις επιταγές πελατείας και η αύξηση του πλαφόν παρακράτησης αυτών που έφτασε το 20% της αξίας τους οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στην αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της. Παράλληλα οι προσπάθειες για την σύναψη δανείου με την πιστώτρια τράπεζα που συνεργάζεται η εταιρία μας απέβησαν άκαρπες μια και από την πλευρά της τράπεζας υπήρξε απροθυμία για μια νέα σύμβαση δανείου.

Το τελευταία διάστημα η εταιρία έκανε ενέργειες για την σύναψη δανείου με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου αλλά δυστυχώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών κάνουν την συνέχεια αυτή μη δυνατή.

Με αυτά τα δεδομένα δεν διαφαίνεται καμία λύση τέτοια που να μπορεί να δώσει την δυνατότητα στην εταιρία να επανέλθει στην ομαλότητα μια και δυνατότητες χρηματοδότησης δεν διαφαίνονται από καμία πλευρά.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρίας (Τράπεζες, προμηθευτές και προσωπικό) δεν ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ ενώ τα περιουσιακά στοιχεία ξεπερνούν τα 20.000.000 ευρώ.

Όσον αφορά τις άμεσες κινήσεις της, η εταιρία έχει απαιτήσεις από την αγορά τις οποίες θα προχωρήσει άμεσα προς είσπραξη για να καταβάλει μέρος από αυτά στο προσωπικό της.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.