ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Quest: Η... αξιολόγηση Φέσσα για την «Κωτσόβολος» Κύριο

11:34 - 20 Οκτ 2023 | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
Quest: Η... αξιολόγηση Φέσσα για την «Κωτσόβολος»
"Αμυντική" χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Φέσσας, ιδρυτής της Info Quest Technologies, βασικός μέτοχος της μητρικής εταιρείας του Ομίλου, της Quest Συμμετοχών και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, την κίνηση της εταιρείας του για κατάθεση πρόταση εξαγοράς της “Κωτσόβολος”,

Μιλώντας σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι στο πλαίσιο των εγκαινίων του εμβληματικού κέντρου διαλογής στο Αιγάλεω για το ενδιαφέρον του Ομίλου Quest σημείωσε ότι πιθανή εξαγορά της Κωτσόβολος θα λειτουργήσει παραπληρωματικά με το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξής της. 

Βέβαια, ο κ. Φέσσας έσπευσε να πει ότι το τίμημα που κατέθεσε βασίζεται σε μια ρεαλιστική εκτίμηση της αξίας, που μπορεί να δώσει η αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών, ενώ σημείωσε ότι ακόμη και η όποια αναθεώρηση προς τα πάνω, εφόσον απαιτηθεί, της προσφοράς που έχει καταθέσει η Quest, δε θα είναι εντυπωσιακή. Τόνισε, βέβαια, ότι η “Κωτσόβολος” δεσπόζει σε μια αγορά με “πίτα” περίπου 3 δισεκ., κάτι που δεν αφήνει κανένα αδιάφορο. Συμπλήρωσε, όμως, ότι τα περιθώρια στην εν λόγω αγορά είναι οριακά, κάτι που ίσως να δικαιολογεί και την απουσία ενδιαφέροντος από funds.

Συνολικά, πάντως, όπως είπε ο κ. Φέσσας το εμπόριο ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών ειδών, όπου και η εταιρεία του είναι παρούσα με ισχυρή θέση, σε κανάλια ηλεκτρονικού εμπορίου, χονδρεμπόριο, εισαγωγές (κινητά, κτλ), έχει μικρό αποτύπωμα στην κερδοφορία εταιρειών. Π.χ. όπως είπε στον Quest το εμπορικός τζίρος είναι πολλαπλάσιος των υπηρεσιών, αλλά εισφέρει στο ⅓ των κερδών σε αντίθεση με τον κλάδο των υπηρεσιών. όπου σημείωσε, όλοι θέλουν να στραφούν. Κάτι που ισχύει και για τη ΔΕΗ βέβαια.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, ότι το συγκεκριμένο deal θα είναι επωφελές για την Quest μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες και όρους, με βασικό κριτήριο τη βιωσιμότητα της retail δραστηριότητας.

Παράλληλα, απαντώντας ερώτηση για το αν πίσω από την πρόταση που κατέθεσε η Quest για την εξαγορά της Κωτσόβολος, υπάρχει ενδιαφέρον ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο κλάδο, όπως π.χ. για έναν άλλο παίκτη της αγοράς κ. Φέσσας τόνισε ότι θεωρητικά ο όμιλος θα δήλωνε παρών εφόσον παρουσιαζόταν μια ευκαιρία, αφού στόχος είναι να έχει παρουσία από τη βιομηχανία και το retail μέχρι τον τελικό καταναλωτή.

Σε σχέση με τη ΔΕΗ και το ενδιαφέρον της για την Κωτσόβολος "φωτογράφισε" προσπάθεια διαμόρφωσης από τον ενεργειακό leader της χώρας πλατφόρμας για διλαθεση υπηρεσιών ενέργειας

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.