ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Μια επιχείρηση στη Ράφα δεν θα νικήσει τη Χαμάς

22:05 - 09 Μαϊ 2024 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Μια επιχείρηση στη Ράφα δεν θα νικήσει τη Χαμάς
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη Ράφα δεν θα προωθήσει τον στόχο του εβραϊκού κράτους να νικήσει την Χαμάς, ανέφερε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Η συντριβή της Ράφας, κατά την άποψή του, δεν θα προωθήσει αυτόν τον στόχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζον Κίρμπι σε συνέντευξη Τύπου. Όπως τόνισε, η Χαμάς έχει δεχθεί μεγάλη πίεση από το Ισραήλ και υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για την καταδίωξη όσων από την ηγεσία της Χαμάς έχουν απομείνει, από μια επιχείρηση με σημαντικό κίνδυνο για τους άμαχους.

«Το επιχείρημα ότι, κατά κάποιο τρόπο, απομακρυνόμαστε από το Ισραήλ ή ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους βοηθήσουμε να νικήσουν τη Χαμάς απλά δεν αληθεύει», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο τρέχων γύρος των διαπραγματεύσεων στο Κάιρο για μια συμφωνία εκεχειρίας έληξε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ το Ισραήλ θα προχωρήσει στην επιχείρησή του στη Ράφα, όπως έχει προγραμματίσει.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μια πορεία προς τα εμπρός, αλλά θα χρειαστεί ηγετική στάση και στις δύο πλευρές», τόνισε ο Κίρμπι, σημειώνοντας ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ για εναλλακτικές λύσεις, αντί της επιχείρησης στη Ράφα, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.