ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ δεν καθορίζεται από αποφάσεις της Fed

17:39 - 09 Μαϊ 2024 | Ειδήσεις
Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ δεν καθορίζεται από αποφάσεις της Fed
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα δεσμευτεί για το τι θα συμβεί πέρα από την προγραμματισμένη μείωση των επιτοκίων της τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λούις ντε Γκίντος.

«Υπήρξαμε πολύ, πολύ σαφείς και διαφανείς σχετικά με την απόφασή μας τον Ιούνιο», δήλωσε ο Ισπανός αξιωματούχος σε εκδήλωση στη Μαδρίτη. «Στη συνέχεια, θα εξαρτηθούμε από τα δεδομένα και δεν θέλουμε να δεσμευτούμε σε καμία πορεία».

Ακόμη, σύμφωνα με το Bloomberg, πρόσθεσε πως ο αριθμός των μελλοντικών μειώσεων επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξαρτηθεί από σειρά παραγόντων, μεταξύ των οποίων η εξέλιξη των μισθών στην ευρωζώνη και η αντίδραση των χρηματοοικονομικών αγορών.

Παράλληλα, σχολίασε πως η επιβράδυνση της διαδικασίας της παγκοσμιοποίησης και οι γεωπολιτικές εντάσεις θα έχουν πιθανότατα σαν αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να διαμορφωθεί στο μέλλον υψηλότερα από τα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα. 

Στην συνέχεια, ο Ντε Γκίντος τόνισε ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν εξαρτάται από το τι κάνει η Fed.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Nτε Γκίντος τόνισε ότι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οι ευρωπαϊκές χώρες επικεντρώνονται περισσότερα «στα κανόνια παρά στο βούτυρο», το οποίο θα δημιουργήσει περισσότερο πληθωρισμό και θα μετριάσει την οικονομική ανάπτυξη. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.