ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Συνεχίζει να βελτιώνεται το επιχειρηματικό κλίμα στην αυτοκινητοβιομηχανία

11:52 - 02 Μαϊ 2024 | Ειδήσεις
Γερμανία: Συνεχίζει να βελτιώνεται το επιχειρηματικό κλίμα στην αυτοκινητοβιομηχανία
Το επιχειρηματικό κλίμα στην αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας βελτιώθηκε ξανά τον Απρίλιο, καθώς ο δείκτης ανέβηκε σε μείον 1,5 μονάδες, από μείον 5,3 μονάδες τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου ifo.

«Οι εταιρείες στην αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας αξιολογούν την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση ως ελαφρώς καλύτερη, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι προοπτικές τους έγιναν και πάλι πολύ λιγότερο απαισιόδοξες από ό,τι τον Μάρτιο», επισημαίνει η Anita Wölfl, ειδική στο ifo Center for Industrial Organisation and New Technologies.

«Ωστόσο, η κατάσταση στις παραγγελίες επιβαρύνει το επιχειρηματικό κλίμα», συμπλήρωσε. Προς το παρόν, οι εταιρείες εξακολουθούν να θεωρούν ότι οι καθυστερημένες παραγγελίες τους είναι σχετικά μικρές. Επιπλέον, περισσότερες εταιρείες από ό,τι τον Μάρτιο διαμαρτύρονται για την έλλειψη παραγγελιών ως εμπόδιο στην παραγωγή.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, η πτώση των παραγγελιών τον Απρίλιο ήταν σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και η συσσώρευση παραγγελιών επαρκεί επίσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. «Και τα δύο μπορούν να θεωρηθούν ως θετικά σημάδια», λέει η Wölfl.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.