ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bitcoin: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία του

12:56 - 05 Μαρ 2024 | Νομίσματα
Bitcoin: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία του
Το τελευταίο ράλι του Bitcoin έκανε το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο να καταγράψει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία του, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι μπορεί πλέον να ξεπεράσει το ιστορικό υψηλό του, όσον αφορά την τιμή του.

Τα στοιχεία στην πλατφόρμα οικονομικών διαγραμμάτων TradingView δείχνουν ότι η τιμή του Bitcoin ανέβηκε κατά 20.000 δολάρια τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τα υψηλά που κατέγραψε σε διαφορετικούς μήνες το 2021.

Αναλυτές θεωρούν ότι πλέον μπορεί να δούμε το «κερί του Θεού (God Candle), ένα τεράστιο μοτίβο «κηροπήγιο» που υποδηλώνει τη δραστική αύξηση ενός περιουσιακού στοιχείου. Είναι το μεγαλύτερο «κερί» σε ένα διάγραμμα συναλλαγών, με μερικούς αναλυτές να θεωρούν ότι μπορεί δυνητικά να ωθήσει ένα περιουσιακό στοιχείο σε σημαντικές αυξήσεις.

Το Bitcoin, επισημαίνει το CryptoPotato, βίωσε παρόμοιες εμπειρίες τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο του 2021. Ωστόσο, κανένα από τα κηροπήγια δεν είναι τόσο μεγάλο όσο αυτό που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

image1
Τον Φεβρουάριο του 2021, το Bitcoin σημείωσε ένα πράσινο κερί 12.100 δολαρίων, που υποδηλώνει άνοδο 36% μηνιαίως. Το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο ξεκίνησε τον μήνα διαπραγματευόμενο στα 33.128 δολάρια και τελείωσε στα 45.238 δολάρια μετά από ράλι στα 58.372 δολάρια. Το κρυπτονόμισμα είχε άλλο ένα κερί μέχρι τον επόμενο μήνα, καταγράφοντας κέρδος 13.500 δολάρια και ράλι 29%.

Το Bitcoin κατέγραψε ένα ακόμη μεγαλύτερο κερί τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, όταν αυξήθηκε από 43.822 δολάρια σε 61.357 δολάρια. Το κερί των 17.500 δολαρίων είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία μετά το ράλι του περασμένου μήνα.

Τον περασμένο μήνα, το Bitcoin αυξήθηκε από 42.580 δολάρια σε 63.999 δολάρια και έκλεισε στα 61.206 δολάρια, φτιάχνοντας ένα κερί περίπου 20.000 δολαρίων, το μεγαλύτερο στην ιστορία του περιουσιακού στοιχείου.

Το Bitcoin εκτινάσσεται προς τα 120 χιλιάδες δολάρια

Το Bitcoin ξεπέρασε ένα σημαντικό επίπεδο αντίστασης και βραχυπρόθεσμο στόχο τιμής τον περασμένο μήνα, λόγω της υψηλής ζήτησης από μεγάλους επενδυτές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς BTC ETF, με επικεφαλής τα εννέα νέα προϊόντα spot. Η ζήτηση από τα ETF έχει υπερβεί την προσφορά από τους miners Bitcoin σχεδόν 10 φορές, ασκώντας θετική πίεση στην τιμή του περιουσιακού στοιχείου.

Οι αναλυτές κρυπτογράφησης αναμένουν ότι η ζήτηση θα παραμείνει επίμονη καθώς τα ιδρύματα και οι επενδυτές υψηλού προφίλ αξιοποιούν αυτά τα ρυθμιζόμενα προϊόντα για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Bitcoin. Αυτό σηματοδοτεί τη δυνατότητα συνέχισης της τρέχουσας τάσης. Ως εκ τούτου, το BTC μπορεί να ξεπεράσει το υψηλό όλων των εποχών των 69.000 δολαρίων πριν από το επόμενο halving τον Απρίλιο.

Μάλιστα, κάποιοι προβλέπουν ότι, βάσει της πορείας που καταγράφει, μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 120.000 δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.