ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τραπεζική κρίση ευνοεί τα κρυπτονομίσματα- Οι λόγοι

08:49 - 22 Μαρ 2023 | Νομίσματα
Η τραπεζική κρίση ευνοεί τα κρυπτονομίσματα- Οι λόγοι
Οι μεσοπρόθεσμες έως μακροπρόθεσμες προοπτικές για την αγορά κρυπτονομισμάτων έχουν ενισχυθεί μετά την πρόσφατη αναταραχή στον τραπεζικό κλάδο των ΗΠΑ, αναφέρει σε μελέτη της η Coinbase.

«Τα κρυπτονομίσματα έχουν επιδείξει κάποια ανθεκτικότητα, εν μέρει λόγω τεχνικών λόγων», αλλά και επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι «πλέον εκτιμούν την ύπαρξη μιας εναλλακτικής λύσης στα προβληματικά σημεία που είναι εγγενή στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Ντέιβιντ Ντουόνγκ.

Η πολιτική της Federal Reserve για αύξηση των επιτοκίων οδήγησε σε πτώση των τιμών των ομολόγων, γεγονός που μείωσε την αξία των χαρτοφυλακίων των τραπεζών. Η επακόλουθη κατάρρευση της Silvergate Bank, της Silicon Valley Bank και της Signature Bank, καθώς και η κρίση της Credit Suisse, έχoυν δημιουργήσει πανικό στις χρηματοπιστωτικές αγορές και οδηγήσει τις τραπεζικές μετοχές σε πτώση παγκοσμίως.

Η τεχνολογία blockchain και τα smart contracts έρχονται σε «πλήρη αντίθεση με τις ελλιπείς πρακτικές διαχείρισης κινδύνου που οδήγησαν στην αναταραχή που παρατηρήθηκε στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα», αναφέρει η έκθεση.

Αυτό υποστηρίζει το επιχείρημα υπέρ των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ως εναλλακτικής και βιώσιμης λύσης στα «σημεία αποτυχίας που παρατηρούνται στο υπάρχον χρηματοπιστωτικό σύστημα», προστίθεται.

Βραχυπρόθεσμα, βέβαια, οι επιχειρήσεις κρυπτογράφησης μπορεί να αντιμετωπίσουν περισσότερες δυσκολίες όσον αφορά το λειτουργικό περιβάλλον, λόγω της απώλειας ορισμένων διαύλων πληρωμών με νομίσματα fiat, προστίθεται στην έκθεση.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.