Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Οι δηλώσεις Draghi της ΕΚΤ ότι αν χρειαστεί θα παραταθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και μετά τον Μάρτιο του 2017 σε συνδυασμό με την διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων επέδρασε αρνητικά στην ήδη κακή εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Τελικά, ο Γ.Δ. έκλεισε στα χαμηλά ημέρας, με πτώση 1,47%, στις 566,68 μονάδες, ο FTSE 25 υποχώρησε 1,68%, στις 1.524,17 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 0,54%, στις 696,67 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε σε 30 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 39 εκατ. τεμάχια.
Η ALPHA BANK υποχώρησε 0,58%, η ΕΘΝΙΚΗ έκλεισε αμετάβλητη, η EUROBANK ενισχύθηκε 5,77% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ έκλεισε με πτώση 1,37%.
Ο ΟΠΑΠ ενισχύθηκε 1,73%, ο ΟΤΕ υποχώρησε 2,49%, η ΔΕΗ έχασε 3,13%, ενώ η Coca Cola HBC σημείωσε πτώση 5,12%.
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, VIOHALCO, GRIVALIA, ΕΥΔΑΠ, LAMDA.
Ανοδικά έκλεισε η AEGEAN AIRLINES.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε κάποια σημαντική είδηση που θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά καταλυτικά, το κλίμα που κυριαρχεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών μόνο θετικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αύριο, Παρασκευή, στο Eurogroup η αγορά θα έχει περισσότερες ενδείξεις για το πως διαμορφώνεται η πορεία υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής, επομένως και περισσότερα στοιχεία για την οικονομία.
Η στήριξη του Γενικού Δείκτη εντοπίζεται στις 560 μονάδες και οι αντιστάσεις στις 586 και 601 μονάδες. Η στήριξη του Τραπεζικού Δείκτη εντοπίζεται στις 663 μονάδες και οι αντιστάσεις στις 745 και 775 μονάδες. Η στήριξη του FTSE 25 εντοπίζεται στις 1.524 μονάδες και οι αντιστάσεις στις 1.594 και 1.620 μονάδες.