Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Αν και ο γενικός δείκτης ξεκίνησε με άνοδο 0,6%, προς τις 548 μονάδες, γρήγορα επικράτησαν ρευστοποιήσεις, κυρίως στις τράπεζες, με αποτέλεσμα να φτάσει το Χ.Α. σχεδόν στις 530 μονάδες (με -2,5%).
Τελικά, ο Γ.Δ. έκλεισε με απώλειες 0,91%, στις 539,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε σε 41 εκατ. ευρώ και οι συναλλαγές σε 91 εκατ. τεμάχια. Ο FTSE 25 έχασε 1,22% και ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 3,90% (μέσα στην ημέρα και -7,3%).
Η ALPHA BANK τελικά έχασε 5,81%, η ΕΘΝΙΚΗ έκλεισε αμετάβλητη, η EUROBANK σημείωσε απώλειες 5,09% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ υποχώρησε 2,61%.Στο Χ.Α. ο κλάδος-κλειδί, ο τραπεζικός, δέχτηκε και νέες ρευστοποιήσεις, συνέπεια των όσων διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες, ενώ ορισμένοι αναλυτές συνεκτιμούν τις εξελίξεις στην Ιταλία.
Σταθεροί πωλητές είναι κυρίως ξένοι επενδυτές ενώ υπενθυμίζεται πως μόλις την τελευταία εβδομάδα άλλοι δύο ξένοι οίκοι ήταν αρνητικοί για το outlook του κλάδου. Ήδη η JP Morgan υποβάθμισε τις τιμές στόχους σε 35 τράπεζες ενώ πρόσφατα Morgan Stanley και Goldman Sachs είχαν υποβαθμίσει τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.
Ο ΟΠΑΠ ενισχύθηκε 1,47%, ο ΟΤΕ έχασε 1,33%, η ΔΕΗ υποχώρησε 0,82% ενώ η Coca Cola HBC ενισχύθηκε 0,38%.
Με απώλειες έκλεισαν οι ΕΛΠΕ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, ΕΥΔΑΠ, GRIVALIA.
Με κέρδη έκλεισαν οι ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΕΧΑΕ, AEGEAN, Viohalco, ΟΛΠ, LAMDA.
Αμετάβλητη έκλεισε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Σημειώνεται ότι σήμερα είναι κλειστή η Wall Street σήμερα, ενώ υποτονικό είναι το ενδιαφέρον στην Ευρώπη.
Κυρίαρχο θέμα στην αγορά είναι, εκτός από τις επιχειρηματικές εξελίξεις (Μαρινόπουλος, JET OIL κ.λπ.), οι αλλαγές στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η επίμονη προσπάθεια των δανειστών να ελέγξουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Οι 550-555 μονάδες ως αντίσταση και 510-500 μονάδες ως στήριξη είναι πολύ σημαντικές βραχυχρόνια για την αγορά.