Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί αυτή την ώρα 1%, σε επίπεδα κάτω των 627 μονάδων, με τον FTSE 25 να χάνει 1,4%, στις 175,5 μονάδες και τον τραπεζικό δείκτης να υποχωρεί 0,4%, στις 55,2 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται σε 33 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 55 εκατ. τεμάχια.
Η ALPHA BANK κινείται με μικρή μεταβλητότητα και τώρα χάνει 0,4%, η ΕΘΝΙΚΗ χάνει 0,9%, η EUROBANK είναι πλέον αμετάβλητη (έδωσε από -3,8% έως +2,8%) και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ υποχωρεί 1,7%.
Ο ΟΠΑΠ υποχωρεί 0,8%, ο ΟΤΕ χάνει 0,5%, η ΔΕΗ υποχωρεί 1,3% και η Coca Cola HBC υποχωρεί 4,4%.
Με απώλειες κινούνται οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, AEGEAN (έκοψε μέρισμα αλλά αντέχει), Viohalco, ΕΧΑΕ, LAMDA.
Με κέρδη κινούνται οι ΤΙΤΑΝ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, GRIVALIA.
Τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, οι αλλαγές στους δείκτες MSCI Greece, τα επιμέρους, «μετράνε» στις κινήσεις των βραχυπρόθεσμων. Εκτός MSCI Standard Greece βγήκε η μετοχή της ΔΕΗ, όπως είχε προεξοφληθεί από την αγορά και είχε φανεί στο ταμπλό, εντός ATTICA BANK και ΕΛΠΕ (όπως και η ΔΕΗ) στον αντίστοιχο Small Cap, με τις αλλαγές να ισχύουν από τη συνεδρίαση της 1ης Μαΐου.
Στις Βρυξέλλες λαμβάνουν χώρα δύο παράλληλες διαπραγματεύσεις, εκ των οποίων η πρώτη, για τα μέτρα των 5,8 δισ. ευρώ και για τον προληπτικό "κόφτη" δαπανών, είναι κοντά στο κλείσιμο και η δεύτερη, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα με νέο μνημόνιο (MEFP) αλλά και για το χρέος, έχει ακόμα... δρόμο να διανύσει εξ ου και επιχειρείται λύση έως το Eurogroup της 24ης Μαΐου.
Η αγορά κινείται στην κατεύθυνση της αφομοίωσης των επιπέδων και στη διόρθωση αρκετών υπερβολών του προηγούμενου διαστήματος. Πάντως, υποχωρεί έως τη ζώνη των 625 μονάδων, περιοχή όπου και έχει διαμορφωθεί η τελευταία βραχυπρόθεσμη στήριξη, με αμέσως χαμηλότερη προς τις 605 μονάδες, με βαρίδια την Coca Cola HBC (μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου) αλλά και τη ΔΕΗ (λόγω MSCI).
Η ανακοίνωση του ΑΕΠ, με ύφεση 0,4% στο πρώτο τρίμηνο, υποχώρηση 1,3% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση, δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει σημαντικά τη στάση των βραχυπρόθεσμων, αν και από την άλλη πλευρά αφενός θα μπορούσε να θεωρηθεί πως δίνει ένα κάποιο «πάτημα» στο ΔΝΤ να υπεραμυνθεί των θέσεών του για το ανέφικτο του στόχου του 3,5% (πλεόνασμα για το 2018), αφετέρου είναι ένα μέγεθος που δεν μπορεί να παραγνωριστεί.