ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δεν είμαστε ένα μέτρο από το γκρεμό. Είμαστε ένα μέτρο πριν σκάσουμε στο έδαφος».

11:57 - 09 Νοε 2011
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Οι τελευταίες τραγικότατες για την χώρα εξελίξεις δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο την απόλυτη γύμνια των πολιτικών ταγών μας. Το απολύτως ανίκανο πολιτικό σύστημα που μας έφερε ως εδώ αντιστέκεται μέχρι εσχάτων στο να παραδοθεί και να δεχθεί να μεταβιβάσει την σκυτάλη. Αρνήθηκε να παραχωρήσει το παραμικρό ( οτι παραχωρήθηκε ήταν για το θεαθείναι), επιμένοντας σε έναν μεταβατικό Πρωθυπουργό μαριονέτα. Αυτό άλλωστε δείχνει και η αποτυχία του εγχειρήματος Παπαδήμου. Τώρα ακούγεται τό όνομα του καθ' όλα αξιοσέβαστου κ. Σκουρή. Επί της ουσίας δηλαδή, ενδέχεται να αναλάβει ( και λέμε ενδέχεται γιατί ακόμη στο σκοτάδι είμαστε), ένας Δικαστικός όπως παλιά ανάλαμβαναν διαπρεπείς δικαστικοί ως υπηρεσιακοί Πρωθυπουργοί μέχρι τις εκλογές.

Εν τω μεταξύ το βαθύ ΠΑΣΟΚ έκανε πάλι την εμφάνιση του διαδίδοντας εντέχνως   «Δεν μπορεί να παραδόσουμε τη χώρα στους τραπεζίτες που ως πρότινος βρίζαμε.». κατακρεουργώντας τον κ. Παπαδήμο.  Από την πλευρά τους, στην Σατραπεία της ΝΔ, φαίνεται πως με αντεπίθεση πήραν το πάνω χέρι οι πατριώτες, που επέμεναν μέχρι τελευταίας στιγμής, στο να είναι ένας άχρωμος, άγευστος και άοσμος υπηρεσιακός Πρωθυπουργός.

Επιπλέον ξεκίνησαν από χθες ολέθριο πόλεμο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με πρόσχημα τις υπογραφές και λάβαρο την Εθνική Αξιοπρέπεια. Ως Νέοι Μεγαλέξανδροι ετοιμάζονται να καταλάβουν τις Βρυξέλλες.

Από σήμερα το μεσημέρι λοιπόν, η χώρα μπαίνει στην πιο μεγάλη περιπέτεια της μετά την παταγώδη αποτυχία του πολιτικού συστήματος να ξεφύγει από τα συμπλέγματα του. Ας ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα, γιατί όπως πολύ σωστά παρατήρησε ένας αναγνώστης μας  «Δεν είμαστε ένα βήμα από το γκρεμό. Είμαστε ένα βήμα πριν σκάσουμε στο έδαφος».

ΤΛ

Τελευταία τροποποίηση στις 14:15 - 10 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.