ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Στα δύσκολα ο Κασσελάκης είπε να γίνει... Μητσοτάκης

Στα δύσκολα ο Κασσελάκης είπε να γίνει... Μητσοτάκης

00:01 - 23 Σεπ 2023
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραπονέθηκε στην Έφη Αχτσιόγλου ότι του επιτίθεται λες και είναι ο Μητσοτάκης και πώς επέλεξε τελικά ο ίδιος να αντεπιτεθεί; Σαν να ήταν ο Μητσοτάκης!

"Βλέπω σε κάθε βίντεό της να στρέφει τα βέλη της σ’ εμένα, λες και εγώ είμαι ο Μητσοτάκης", είπε για την Έφη Αχτσιόγλου το μεσημέρι της Παρασκευής και το βράδυ της ίδιας ημέρας αποφάσισε να τη... δικαιώσει.

Στο τελευταίο... επεισόδιο από τα βίντεο που ανεβάζει στα social για να απαντήσει σε επικριτικά σχόλια που έχει ο ίδιος επιλέξει και έχει προετοιμάσει τις απαντήσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά στους επικριτές του με επιχειρήματα πολύ δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ. Σα να ακους τον Μητσοτάκη!

Για παράδειγμα, σε όσους λένε πως για το "φάλτσο" με τα Κατεχόμενα ''δεν φταίει που δεν ξέρει καλά ελληνικά, αλλά είναι απλά... άσχετος'', ο Κασσελάκης απαντά ως εξής:

"Έχω πολλές φορές αρθρογραφήσει στον αμερικανικό Τύπο για τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια.

Δυστυχώς στα αγγλικά η σχετική ορολογία είναι εντελώς διαφορετική.

Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου".

Ο Κασσελάκης επιλέγει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του το "φάντασμα" του νόμου Κατρούγκαλου, που με τόσο κόπο έφτιαξε η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενός νόμου που δεν έχει αποκηρύξει ποτέ μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια και για τα περί... πατριωτισμού, ο Κασσελάκης βγαίνει ξανά από τα δεξιά:

"Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή, που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική.

Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να πιστεύει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων".

Στο σημείο αυτό προφανώς καταπατά μια ζωτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ότι το κόμμα έχει μεν μια θέση για τα ζητήματα αλλά οι συνιστώσες του μπορούν να έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις και προβληματισμούς.

Και καταλήγει: "Τα ερωτήματα περί πατριωτισμού αλλού, όχι σ’ εμένα". Γιατί όχι σε αυτόν δηλαδή; Ποιος είναι; Τον ξέραμε κι από χθες;

Το μόνο σημείο του βίντεο, το οποίο δεν έχει επιχειρήματα Μητσοτάκη είναι το σημείο που λέει ότι πρότυπά του είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας. Ω, τι πρωτότυπο. 

Πέρα από την πλάκα, οι επικριτές του εντός του ΣΥΡΙΖΑ του ασκούν πράγματι σκληρή κριτική, λέγοντας πως είναι άσχετος, ουρανοκατέβατος και έχει άγνοια σε βασικά θέματα. Ο ίδιος επιλέγει, όμως, πολιτικά επιχειρήματα, που τον βγάζουν πολύ έξω από το ιδεολογικό πλαίσιο του κόμματος στο οποίο θέλει να γίνει αρχηγός.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι "δίνει" τους συντρόφους του για να σώσει το τομάρι του.

Αν τον εγκαλουσαν για ζητήματα ασφάλειας θα κατηγορούσε όσους εντός ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να καταργηθούν τα ΜΑΤ, ενώ αν έλεγε καμία μπαρουφα για το ευρώ θα θύμιζε, προκειμένου να τα μπαλωσει ότι ο Τσακαλώτος και οι φίλοι του είχαν κάνει ένα plan b για δραχμή. 

Δεν κρατάς όμως έτσι κόμμα. Ο Τσίπρας έφαγε πολύ ξύλο για να το κρατήσει ενωμένο. Ο Κασσελακης εχει στο πλευρό του τον Πολακη, ας τον ρωτήσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:28 - 23 Σεπ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.