ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η απουσία Μητσοτάκη, η… παρ’ ολίγον παρουσία Κουτσούμπα και η νέα εμφάνιση Τσίπρα στο Φόρουμ των Δελφών

Η απουσία Μητσοτάκη, η… παρ’ ολίγον παρουσία Κουτσούμπα και η νέα εμφάνιση Τσίπρα στο Φόρουμ των Δελφών Κύριο

10:05 - 09 Απρ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ξεκινά την Τέταρτη 10 Απριλίου το 9ο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο εφέτος παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες.

Η κυριότερη από αυτές είναι ότι δεν θα παραστεί και δεν θα συμμετάσχει στο Φόρουμ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο λόγος της απουσίας του είναι τα προγραμματισμένα ταξίδια στην Λιθουανία και την Πολωνία, τα οποία συμπίπτουν με τις ημέρες διεξαγωγής του φόρουμ. 

 

Η άλλη, παρ’ ολίγον, ιδιαιτερότητα θα ήταν ότι στην εφετινή διοργάνωση θα συμμετείχε για πρώτη φορά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η παρουσία του είχε επιβεβαιωθεί, είχε μάλιστα ανακοινωθεί σχεδόν επισήμως, όμως τελικά ακυρώθηκε. Ο λόγος της ακύρωσης: Η δυσαρέσκεια του γραμματέα εξ αιτίας της συμμετοχής στο Φόρουμ του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι (μέσω τηλεδιάσκεψης). 

 Το τρίτο, πιθανώς ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στο φόρουμ αναμένεται μία ακόμη δημόσια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν κρύβει ότι κάτι ετοιμάζει και ότι κάποια σχέδια έχει στο μυαλό του, για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι επίσης εκεί, όπως και ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

 Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το Φόρουμ μπορεί να το δει κανείς και ως ένα σημείο συνάντησης των πολιτικών αρχηγών λίγο πριν από τις ευρωεκλογές και σίγουρα ως μία ευκαιρία επικοινωνιακών διορθώσεων… 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:47 - 09 Απρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.