ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Επιστημονικό συνέδριο στη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη

Επιστημονικό συνέδριο στη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη Κύριο

11:16 - 20 Φεβ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ενενήντα χρόνια από τη γέννηση του Χρήστου Λαμπράκη (1934-2009) συμπληρώνονται στις 24 Φεβρουαρίου. Με αυτήν την αφορμή, το Ίδρυμα Λαμπράκη, διοργανώνει διήμερο επιστημονικό συνέδριο εις μνήμην του, με την επιδίωξη να αναδείξει τη σημαντική συμβολή του στην πολιτιστική, πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

Από την ανάληψη της ηγεσίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη το 1957 και την ίδρυση του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» μερικά χρόνια νωρίτερα (1953), έως τη δημιουργία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του κοινωφελούς Ιδρύματος Λαμπράκη το 1991, ο Χρήστος Λαμπράκης αναδείχθηκε σε μία εμβληματική μορφή του Τύπου, της πολιτικής και του πολιτισμού. 

 

Τις πτυχές της πολλαπλής αυτής επιρροής του θα επιχειρήσει να φωτίσει το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραώς, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, ιστορικών, πολιτικών και ανθρώπων του πολιτισμού. 

 

Το συνέδριο είναι ανοιχτό για το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το πρόγραμμα του εδώ και να δηλώσουν συμμετοχή εδώ

Τελευταία τροποποίηση στις 11:21 - 20 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.