ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μητσοτάκης - Σαμαράς, δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα

Μητσοτάκης - Σαμαράς, δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα Κύριο

10:57 - 16 Φεβ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια πέρασε, όπως αναμενόταν, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έδειξε ότι μάλλον άδικα ξοδεύτηκε τόσο πολλή ενέργεια και επενδύθηκε τόσο πολιτικό κεφάλαιο (υπό την έννοια ότι όσοι ήταν να διαφοροποιηθούν, το έκαναν ούτως ή άλλως) και πάντως το νέο δεδομένο είναι σαφές: Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, όμως αυτή της ΝΔ είναι η πλέον ευδιάκριτη.

Η διαφωνία του Αντώνη Σαμαρά και των 20 βουλευτών που καταψήφισαν το νομοσχέδιο (ασχέτως του αν ταυτίζονται με τον πρώην Πρωθυπουργό), δείχνει ότι στο εσωτερικό της ΝΔ εκδηλώνεται πλέον μία διαμάχη μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της προσήλωσης του στο φιλελευθερισμό και το πολιτικό Κέντρο και εκείνων (με πρώτο τον πρώην Πρωθυπουργό) που θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τις παραδοσιακές αρχές της λαϊκής δεξιάς. 

 

Πάντως, είναι πιθανόν τα πράγματα να μην είναι τόσο αθώα και εύκολα, γιατί όλα όσα συνέβησαν είχαν και κάποιες ιδιαίτερα συμβολικές πτυχές. 

Η πιο χαρακτηριστική: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απών όσο μιλούσε ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ. Οι κακές γλώσσες λένε ότι είχε δοθεί «γραμμή» για αυτή τη στάση, που όπως και να ‘χει, σχολιάστηκε…

Τελευταία τροποποίηση στις 11:05 - 16 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.