ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο (Έλληνας) κορυφαίος παράγων του ΕΛΚ, οι επαφές με την Φον ντερ Λάιεν και το παρασκήνιο για την ηγεσία της Επιτροπής

Ο (Έλληνας) κορυφαίος παράγων του ΕΛΚ, οι επαφές με την Φον ντερ Λάιεν και το παρασκήνιο για την ηγεσία της Επιτροπής Κύριο

15:01 - 22 Ιαν 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μια – όχι και τόσο ασήμαντη – εκκρεμότητα αιωρείται στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Είναι το τι θα πράξει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πότε θα ανακοινώσει αν θα διεκδικήσει, ως υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), την ανανέωση της θητείας στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με τα όσα εκτυλίσσονται σε γραφεία στις Βρυξέλλες (και αλλού), εκείνοι που γνωρίζουν, έχουν επισημάνει ποιος είναι ο άνθρωπος ο οποίος εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επισκέπτεται όλο και πιο τακτικά το κτίριο Berlaymont, την έδρα της Κομισιόν.

Δεν είναι άλλος από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ, Θανάση Μπακόλα (φωτ.), πρώην στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνομιλητής του για τη χάραξη των επόμενων βημάτων ενόψει του Συνεδρίου του ΕΛΚ στις 6-7 Μαρτίου στο Βουκουρέστι, αλλά και ενόψει της προεκλογικής εκστρατείας, είναι ο Μπγιόρν Ζάιμπερτ, ο εξ απορρήτων της Φον ντερ Λάιεν.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι δεν πρέπει κανείς να καταλήξει σε εύκολα συμπεράσματα και ότι προσεχώς θα υπάρξουν πολλές και ενδιαφέρουσες  πληροφορίες για την εκλογική μάχη που ανάβει στις Βρυξέλλες...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.