ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το 13 στα 13 μάλλον χάθηκε, αλλά δεν έγινε και τίποτε        

Το 13 στα 13 μάλλον χάθηκε, αλλά δεν έγινε και τίποτε         Κύριο

14:27 - 09 Οκτ 2023
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν μαξιμαλιστικός. Ήθελε να κερδίσει τις 13 στις 13 περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους δήμους, κέρδισε τις επτά από τον πρώτο γύρο, όμως έχει εκκρεμότητες σε άλλες έξι για τη δεύτερη Κυριακή και μάλλον θα χάσει τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τα όσα διαφαίνονται πάντως, η πολιτική ηγεμονία της ΝΔ και του Μητσοτάκη, όπως καταγράφηκε και στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν πρόκειται να θολώσει ακόμη και αν κάποιες περιφέρειες χαθούν. 

 

Ρεαλιστικά μιλώντας, το 13 στα 13 μάλλον δεν θα επιτευχθεί. 

 

Ο Δημήτρης Πτωχός στην Πελοπόννησο μάλλον θα κερδίσει, άλλωστε μόλις για 0,4% δεν εξελέγη με την πρώτη. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μάλλον θα αναδειχθεί και πάλι νικητής ο Χρήστος Μέτιος, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο μάλλον σκληρή θα είναι η μάχη του Αλκιβιάδη Στεφανή με τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. 

 

Εκεί που δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα είναι στη Δυτική Μακεδονία, όπου ο αντάρτης Γιώργος Αμανατίδης κέρδισε τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και μάλλον «θα το πάρει», όπως και ο Γιάννης Τρεπεκλής στα Ιόνια Νησιά, όπου κέρδισε την περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα. 

 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη Θεσσαλία, όπου ο Κώστας Αγοραστός «ψαλιδίστηκε» λόγω προφανώς και των καταστροφών και έχει απέναντι του τον Δημήτρη Κουρέτα. 

 

Παρά το γεγονός πάντως ότι το 13 στα 13 μάλλον δεν θα επιτευχθεί, πολιτικά απόνερα δεν θα υπάρξουν…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.